Followers

masih keliru dengan hukum ROKOK

i wrote this entry coz tadi baru online bukumuka. then i have commented with my old friend. macam mana tah kitorang bole termasuk isu HUKUM ROKOK. for your information my friend ni heavy smoker. i have told him that merokok tu haram. but he told me mana ada benda tu haram. so i got confius. al-maklumlah  ku ni biasa biasa jew hal ehwal agama. takde la alim kan. so ku pun searching hukum rokok kat encik google for confirmation. then, gotcha! ku masuk lah website e-fatwa. dengan penuh khusyuk n semangat ingin tahunya ku baca from top to bottom.wookay...finish! daripada hasil pembacaan ku, memang ternyata MEROKOK adalah HARAM. hukum ni didapati hasil daripada Muzakarah Fatwa Committee of the National for Islamic Affairs Malaysia. smoking law has been discussed from an islamic perspective, muzakarah was decided that smoking is forbidden from islamic of view because it is evil or memudaratkan.


then ku continue comment balik with him. ku suruh dia tengok this website sendiri. then ada ke patut he said 'alaaa..tu hanya fatwa para ulama. bukan dari al-quran pun.' yes i admit memang this law dari para ulama bukan al-Quran. macam yang kita taw al-Quran merupakan sumber rujukan islam yang pertama. then follow by al-Hadith. sumber rujukan yang ke 3 adalah ijma' iaitu kesepakatan para ulama atas suatu hukum setelah wafatnya Nabi Muhammad saw. next adalah QIYAS iaitu menyamakan sesuatu dengan sesuatu yang lain dalam hukum coz adanya kesamaan illat or sebab. so dalam kes ni hukum rokok ditetapkan melalui qiyas di mana rokok itu memudaratkan kesihatan, membazir n mensia-siakan harta serta dikategorikan sebagai 1 perkara keji. ni bukan pendapat ku jew taw tapi pendapat dari kebanyakan ulama hookay! maksud firman Allah swt dalam surah al-Baqarah ayat 195 "dan janganlah kamu sengaja mencampakkan diri kamu ke dalam kebinasaan."
 
medical research has shown that each cigarette contains 6 to 8 mg of nicotine per puff of cigarette smoke and we actually kind of chemical smell 4.000, almost all of which can harm the human body. eee..yerkkkk! ku dah imagine tar berkepul kepul dah terkumpul dekat hati n jantung smoker. smoking can affect health, eliminate your appetite, bodily harm, debilitating heart disease, cancer, lung cancer, respiratory disorders and brain damage. 
 
 
 
smoker ni sangatlah membazirkan. apa kejadahnya sanggup beli rokok yang sekotak RM10 tu tapi bila anak bini nak makan sedap sedap sikit cakap membazir (bagi yang dah kawin la erk). yang belum kawin tu pulak apa salahnya menabung duit tu. nanti nak kawin senang. takde korang botak kepala fikir mana nak collect duit sampai p buad loan lah bagai lah. see, memang banyak sangat keburukan merokok!

macam ta fair lak asyik pandang sudut negative jew kan? let we see dari sudut positive lak erk. ermmm...positive about rokok erk? what erk? owh man! i can't see kebaikan benda kejadah ni. ok, ok, maybe bagi smoker diorang akan cakap rokok itu release tension. kalau macam tu  i think lah kan mesti dah lama hospital sakit jiwa gunakan rokok sebagai one of theraphy kat sana kan. tapi pernah ke korang dengar kaedah terapi macam tu? takde la pulak kan. ta taw la pulak kot kot ku jew yang ketinggalan zaman ta taw pasal benda ni kan. as a conclusion, smoker semua silalah berusaha berhenti. membazir duit goverment jew berkempen demi korang. sekarang ni pun dah ada produk untuk help smoker ni semua tahan ketagihan tu. 

ni lah rupa produknya. ta taw berkesan ke ta coz i pun ta bole na try. korang bole try sendiri. belum cuba, belum tahu. bole didapati di farmasi berdekatan hookay!


korang jugak bolelah try taktik macam dalam video ni bila berhadapan dengan smoker. selamat mencuba!

* ta silap aku sekarang ada kempen terbaru untuk avoid smoker. ku tengok iklan kat tb depa ada tunjuk gaya yang perlu di buad bila berhadapan dengan smoker. ku pun ta taw macam mana nak explain gayanya. but for sure korang semua dah pernah tengok pun kan.

Aku Bahagia Bila Kau Bahagia

al-kisah sejarah cinta si polan bersama si awek. ini bukanlah kisah fairytale yg diimpikan oleh ramai wanita.  nak dijadikan cerita, si polan merupakan 1st love si awek. si awek memang agak bengap kerana memilih si polan yg playboy ni sebagai kekasih hati, jantung dan limpanya. sepanjang mereka couple, si polan ta pernah sekali pun setia pada si awek walaupun dah berkali-kali taburkan janji setia buad si awek. si polan ni seorang yang panas baran. silap sikit jew mula na tengking. si awek yang cool ta pernah jemu memujuk si polan walaupun selalunya si awek ta bersalahpun. biarlah si awek beralah asalkan si polan ta bad mood. bagi si awek, si awek sanggup berkorban apa sahaja demi si polan. si awek ni pulak ta reti sangat nak tayang perasaan sayang n cinta kepada si polan secara terang terangan. yelah sepanjang diorang couple, si awek ta pernah hadiahkan apa apa untuk si polan. si awek ni sebenarnya takde lah kayu sangat pun. si awek banyak kali terfikir nak beli something untuk si polan. malangnya si awek ni ta penah langsung belikan hadiah untuk mana mana laki sebelum ni. so si awek memang no idea la kan na bagi apa kat si polan. ada sekali tu si awek belikan key chain nightmare untuk si polan. memang kelakar betul si awek ni. dah la bagi key chain, key chain nightmare lak tu. macam ta berapa nak kena jew untuk couple. si awek betul betul iklas hadiahkan si polan benda kejadah tu. mengikut sejarah hidup si awek, itulah 1st time si awek bagi hadiah pada lelaki. malangnya si polan langsung ta hargai pemberian si awek. senang senang jew si polan hilangkan benda kejadah tu. si awek pulak tetap simpan jam tangan yang pernah si polan pakai then si polan bagi pada si awek. walaupun jam tu dah habis bateri maybe, si awek tetap jaga jam tu. bila si awek masuk ke hostel, si awek tetap call si polan setiap hari guna public phone (handphone ta bole bawak). si awek taw yang si polan selalu keluar dengan permpuan lain. tapi si awek ta pernah marah. si awek ta nak terlalu mengongkong si polan. si awek fikir maybe si polan bosan coz si awek duduk hostel, ta bole nak mesej, nak bergayut lewat malam, n ta bole selalu jumpa. beberapa orang perempuan pernah mesej n call si awek. diorang mengaku yang diorang gf si polan, diorang marah marah si awek supaya jangan ganggu si polan. bila si awek tanya pada si polan, si polan mula menipu macam macam. si awek hanya percaya walaupun si awek taw si polan menipu. kalau si polan ajak date, si awek hanya menuruti walaupun si awek tengah penat n sibuk. 1 day ada seorang perempuan call si awek. macam biasa ni dah perempuan yang ke berapa entah mengaku sebagai gf si polan. perempuan ni dakwa si awek merampas si polan n merayu supaya si awek jangan ganggu si polan lagi. bahasa perempuan tu amat lah kasar. beberapa hari selepas itu si awek jumpa si polan untuk minta clash. si awek cakap 'saya benci awak. saya dah lama ta suka pada awak lagi. saya dah ada lelaki lain.' dengan itu sah lah yang mereka dah clash. bagi si polan dia ta kisah pun dengan si awek. dia bole cari perempuan lain lagi. si awek hanya termenung sedih sendirian. 'maafkan saya si polan. saya cuba benci awak tapi saya lebih cintakan awak. saya cuba ta suka pada awak sejak lama dulu, tapi perasaan sayang saya pada awak lama dahulu ta pernah pudar hingga kini. saya cuba untuk ada lelaki lain, tetapi lelaki yang ada di hati saya sekarang membuadkan saya ta mampu untuk ada lelaki lain. maafkan saya kerana terpaksa berbohong untuk kebahagiaan awak.'
untuk kesekian kalinya si awek masih berkorban demi si polan, ye demi kebahagian si polan. biarlah si awek derita menanggung rindu n cinta terhadap si polan, asalkan si polan bahagia bersama perempuan dicintai. AKU BAHAGIA BILA KAU BAHAGIA
selepas mereka clash, si polan masih dengan perangai playboy nya. si polan selalu bertukar gf. sometime rindu yang teramat sangat membuadkan si awek ingin call si polan. tapi si awek segera menyedarkan dirinya yang si polan bukan milik dia. jadi si awek hanya memerhatikan si polan dari jauh. si awek masih mengambil taw perkembangan si polan tanpa pengetahuan si polan. setelah lama melayari hidup tanpa si awek, si polan mula terasa sunyi. si polan mula termenung panjang. kini tiada lagi orang yang mengambil berat pasalnya. tiada lagi orang yang sanggup menemaninya pada bila bila masa. tiada lagi jenaka menghiburkan hatinya di kala keresahan. tiada lagi orang yang sanggup ta tidur untuk mendengar masalahnya. tiada lagi orang yang benar benar memahaminya. kini barulah si polan sedar betapa tulus n iklasnya cinta si awek buad si polan tapi segalanya sudah terlambat. kita ta pernah sedar yang kita sayang sangat pada  dia. tapi kita akan betul betul sedar yang kita sangatsangat sayang pada dia setelah kita kehilangannya.

p/s: hargailah orang yang tulus n iklas mencintai kita selagi dia masih di sisi kita.

Cycler vs Golfer

cuba perhatikan gambar ni betulbetul dan telititeliti. tengok dalamdalam. korang nampak ta RAINBOW kat atas tu? cantik kan? kan?

memang hipokritlah kan bersenam dekat sini. saja na tunjuk bukti kitorang benarbenar real pergi pusat sukan. nampak ta belakang tu ada tulis PUSAT SUKAN? Kalau ta nampak p beli kanta =p

dah sampai macam biasa la p kaunter nak booking basikal. hampa ingat bole hentam ambik macam tu jew ka. mai sat nak ajaq p kat  hampa prosedur pusat sukan UUM ni. mula mula anda silalah ke kaunter n tulis nama, no matrik n dpp anda ye. kemudian anda perlu menyerahkan kad matrik anda kepada abang nsem di kaunter tersebut. then abang tu akan bagi 1 kad sambil cakap 'guna sampai 30 minit jew ye'. setelah dipesan sedemikian rupa, anda tunjukkan muka faham n suci anda sambil angguk kepala. kad yg diberi tadi hendaklah disimpan untuk claim kad matrik anda nanti. mudahkan adik adik? cehhh..dia fikir cukup ke cycling 30 minit jew? mana nak puas bang oiii. takpe, takpe. satgi memang kami dok bantai cycling sejam lah. hahaha =p

 vs

golfer vs cycler? tu la maksud tersirat gambar kat atas ni. bila sebut jew golfer, apa yg korang imagine dalam kepala otak? kalau ku la kan, mesti akan cakap kaya, loaded, bisnesman and??? kepala botak. kah kah kah. ok, yg last tu tipu! kalau ta kaya macam mana bole mampu pulak beli kayu golf yg mahal tu kan. ta kan na jadi jebon cilok kat rumah orang lain lak. main memang ta kan puas lah coz ta berkat kan. selalunya kalau tengok golfer, ku akan rasa 'wowww...auwww..awesome gila lah! cool habisss! sangat bergaya' tapi sekarang dah ta macam tu lagi. persepsi ku terhadap golfer telah berubah since petang semalam. lepas ni bila nampak golfer rasa macam nak cakap 'elehhh..belagak gila ahh. memang poyo jew lebih. ta payah nak show off sangat lah.' ni semua gara gara malaun yg na main golf semalam lah ni. tengah best cycling, kitorang tengok ada padang golf ni takde orang pastu macam cantik lak kan tempat dia. kitorang pun singgah la kejap nak tumpang posing.

 1 , 2 , 3 , kejuuu ~~~

tetiba datang la malaun ni naik kereta golf yg mahal tu kan. pastu cakap dengan nada yg berlagak n kurang sopannya kat kitorang suruh bla dari situ. kitorang pun memang dah nak bla pun waktu tu. ta reti na cakap elok elok ke malaun oiii. taw la korang ada kayu golf yg mahal tu kan. kitorang lak setakat bawak basikal pinjam jew kan. nak pulak suruh aku berkempen budi bahasa kat situ kan. memang snob gila lah orang kaya tu. tapi ku faham ta semua orang kaya macam tu. tapi orang orang macam malaun tadi la yg merosakkan persepsi masyarakat terhadap orang kaya. kerana nila seketul, rosak susu setempayan! haishhh...

Budi Bahasa Budaya Kita

exercise ohh exercise

tadi tetiba pulak perut ni memulas. alamak..kacau mood betul lah. baru nak lepak lepak bilik sebelah. segera ku lari ke toilet. run for your life reen! bukak jew pintu toilet, perghhh...apa kejadah dah jadi kat toilet ni. punya la kotor ya amat. betul, ta tipu taw. kalau ku snap pic toilet tu tadi tunjuk kat korang, for sure korang pejam mata ta lalu na tengok. ku pun ta lalu na snap pic benda alah macam tu. yang menjadi isu kat sini bukannya apa kan. korang ni dah besar gajah panjang pun. pandai pulak tu kan. kalau ta pandai macam mana bole study kat universiti pengurusan terkemuka negara kononnya ni kan. haishhh..ta kan la keje simple macam flash n jirus jamban tu pun nak kena orang ajar. tapi nasib baik basuh taik najis korang taw. kalau ta memang naya la. sorry pada yg tengah makan tu erk. mesti putus selera korang.  

upsss..sorry! macam ni la reen kalau dah dapat berhujah. masuk pada real entry for today k. cek na habaq mai kat hampa semua yg petang tadi cek p pusat sukan. tu dia, testing cakap kedah sikit jew tadi. amacam..pass ta? hehehe.

 late bebenor tunggu si mas ni. sampai cangkung cangkung izah depan bilik kemas ku menunggu mas.

mas da sampai apa lagi. let's go! pusat sukan....wait for us! begitu semangat di situ izah n mas lari.

for what kami pergi pusat sukan? ku, izah n mas berhajat nak kembali ke zaman kegemilangan kanak kanak dulu kala. sampai pusat sukan jew, basikal semua dah habis di booking. kan dah cakap bukan kami ta nak exercise tapi macam ni la kan. nak kayuh basikal, basikal pun dah full. ahhh...alasan semata mata jew tu. macam la dah ta de sport lain reen oi. ok, ok, semangat na exercise masih membara ni. jadi beralih arah ke squash lak. then kami booking court squash from 6 pm - 7 pm. 1st time woo ku pegang raket squash.  suka  suka~ btw, tengs to izah n abg undefined yg telah menjadi coach ta bertauliah ku tadi. tunjuk ajar ku sifu :) penat ta terhingga setelah lama memeram lemak yg ada. agak agak bape kg dah turun ni? hahaha :D 

ta payah korang cakap ku dah taw muka ku cun hodoh gila waktu ni. penat punya pasal dah ta kisah semua tu la.


kasut mas paling putih hitam. cuci la mas. haiyooo~


ok nak bagi ulasan serba sikit pasal squash ni. kalau tengok orang main mesti cakap 'alahhh peanut jew tu, aku pun bole main.' tapi bila sendiri main nak cakap 'alahhh bola tu yg ta betul, main tipu.' hehehe. tu la manusia yg ta nak ngaku silap sendiri. ok, tabik spring la pada DATUK NICOL ANN DAVID. saya ta mampu menjadi superb macam anda. papepun bagi orang yg baru berjinak jinak cam ku ni memang akan terasa penat gilagilagila lah! sampai tekak ku haushausdanhaus lah! yg paling penting ku na bagitaw FUTSAL tetap TERBAIK! upsss...jam 7 sudah. berambus yok!
pergi tadi bukan main semangat lagi jogging. bila time balik dah jalan lenggang lenggang kingkong.

kempunan lagi lah nak kayuh basikal. ta pe, ta pe. lain kali tepat pukul 4.30 pm ku terpacak kat pusat sukan nak booking basikal. sabar ye basikal, saya taw awak nantikan saya. hehehe. korang pun kalau nak main basikal pun, jangan la sapu bersih semua sekali. tinggalkan lah 3 kuntum basikal tu untuk ku, mas n izah. ta mo kejam kejam =p 

buad tatapan terakhir untuk entry kali ni. ngeee :D

pesanan iklas untuk para pembaca, MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA! ha...apa lagi yg korang buad depan lappy. cepat la pergi exercise! huhu~

I am shophaholic!

afternun tadi ku ada jamuan blok. safe bajet makan ku ari ney. bayar RM2 sahaja! tapi makan puaspuas. buad bbq la tadi. ada game sikit bagi cenderahati then finish! so ku ta nak la story banyak pasal jamuan tadi coz ta meriah mana pun. korang tatap jew lah serba sedikit pic jamuan tadi.
ni semua akak akak senior yang bz membakar tapi sempat gak posing tu.

ni pun akak akak senior. ku taw yang diorang ni ta sabar sabar nak makan tu. jap ye kak, sikit lagi dah bole melantak.


ok, ni ku dgn izah. eating time! makan lah ko puaspuas untill perut jadi sendatsendat. ngeee :D

ok lah tu jew yang mampu ku snap. actually ku na story kisah semalam. semalam ku pergi alor setar with izah, wani n adha. actually ku na beli kasut dgn beg jew. yelah kesian ku tgk encik beg n encik kasut ku yg dah buruk. tapi bila sampai sana, wow! ouchhh..saya dah ta bole tahan lagi. i am shophalic! so memang shoping sakan la. nak pulak encik mesin atm baru bagi ku cash. kitorang decide nak pusing tingkat atas dulu then makin ke bawah. tapi jalan kat tingkat atas tu jew, da penuh dengan beg plastik kat tangan aku. ha..amek ko! baru diorang taw perangai gila shopping aku macam mana. berapa banyak ku belanja pekedai tu semua? sangatsangat banyak. betulbetul banyak. memang ta tipu. above RM250. ok, maybe korang rasa ta de la banyak mana pun. tapi bagi student macam aku ni yang sumber kewangan hanya dari PTPTPU (or nama glamournya PTPTN) ofcourse la it is a lot of amount! dah, jangan na bantah cakap ku lagi. oleh sebab ku ney sangat pemurah n dah banyak belanja pekedai kat tingkat atas tu, kitorang pun dah ta nak jalan lagi tengok barang barang kat tingkat bawah. risau ta cukup tangan lak nak bawak beg plastik. ok, tu tipu! actually risau ta cukup cash nak bayar. ngeee :D sorry la pacek, macek, akak, abang. lain kali pulak ye saya belanja awak semua. belanje ke? ala..kurang lebih la tu kan. alamak, ku lupa lak nak snap pic kat sana. maklumlah dah ghairah sangat bershopping. sampai segala hal lain dilupakan. hehehe. korang mesti tertanyakan apa benda la yang si reen ni p borong sampai RM250 above. ni la ku na tunjuk kat mu ni ha.

taraaa!!! kat situ ada la ku beli skinny, cardigan, blouse, shirt, beg, kasut and selipar. bukan selipar jamban k! selipar ni up sikit. bole bawak jalan jalan. tapi up sikit jew la. ta de la up banyak sampai nak pakai pergi dinnerkan.

ku rasa salah satu punca ku semangat gila shopping waktu tu mesti coz kitorang dah pergi makan mcd sebelum shopping. ku order 1 set spicy mcchicken deluxe. kalau nak taw macam mana rupa burger mahal tu, nanti korang terpacak la depan tb tunggu iklan dari mcd. oleh sebab waktu tu lunch hour, so dapat la murah sikit. sikit jew la, ta banyak mana pun. sebelum dihalau oleh plaza yang dah menyampah tengok muka kitorang tu, kitorang singgah la mcd. owh..no! mcd again? tapi kali ni ta masuk dalam pun ok! beli mcflurry kat luar tu jew. actually ku mengidam gilagila nak makan mcflurry oreo. tabi tibatiba ku nampak dia tulis mcflurry milo, limited time only. apa lagi, ku pun belasah jew la mcflurry milo 1. bole tahan la jugak rasanya. papepun, mcflurry oreo tetap terbaik! nak dijadikan cerita, otw balik uum tu, kitorang pergi kfc lak. mesti korang fikir 'what? kuat betul minah minah ni melantak. reject buad menantu, buad hantu layak la.' ala..kitorang beli papepun sangat. beli cheezy wedges jew la. tu pun sebab mengidam n malam baru ku makan taw. ku ni ta de la pelahap sangat pun nak makan waktu tu jugak. so kitorang order dekat drive thru jew la.

ha...ni la driver kitorang. adha namanya. available or not? sila tanya tuan badan sendiri k!

haishhh..penat jugak la kitorang bershopping. pergi pagi balik petang. apa? ta percaya kitorang penat bershopping? yela yela. ta de bukti siapa na percayakan. nah! tengok ni buktinya.
ha...kan betul aku cakap. memang ta tipu punyalah. sampai tertidur tidur si wani ni. punya la penat ya amat. sempat lagi dia berposing waktu tidur kan? oleh sebab aku ta de kerja, aku pun posing posing la kejap dalam kereta.
ok, agak poyo di situ. ta payah bagitau pun aku sedar dengan sendirinya. eyh..jap,jap. ada lagi 1 pic aku posing yang wajib tayang. hahaha.

ha..barulah complete. ada jugak pic aku dengan wani. even dia tidur, ta pe la kan. janji rock! owh..ok! ta de kaitan dengan rock pun. merapu suda. hahaha. tapi macam ta fair lak kalau pic orang di depan ta de kan?

aik..sempat jugak driver berposing. dekat traffic light ni ha. tengah lampu merah ok! driver tadi ku da kenalkan sebagai adha kan? sebelah adha tu, namanya izzah. izzah ni menjawat jawatan sebagai penunjuk jalan. nak taw ta perangai si izah ni? dia ni bila cakap kanan, tangan tunjuk kiri. bila cakap kiri lak, tangan tunjuk kanan. driver pun naik konfius nak ikut tangan dia ke mulut dia. tapi skunk dah paham la kena ikut tangan dia. hehehe. macam macam la izah oi.

bila dah nak sampai uum, tengok tengok minyak banyak lagi ni. so pusing pusing la dulukan. kitorang naik ke bukit kachi. then patah balik pusing pusing dalam uum. sempat la jugak kitorang singgah kandang kangaroo (izah cakap) what? uum ada kandang kangaroo? konfem korang ta percaya.  ok, memang ta boleh caya pun. actually kandang rusa jew. kali ni memang ta tipu punya woo.


ni la rusa rusa kat uum. nama rusa ni hero. ok, tu tipu! hero tu nama kuda dalam uum ni.

berposing posing di kandang rusa. tengs tu rusa atas kerjasama anda. hehehe.

haishhh..kesian lak tengok rusa rusa ni kelaparan. so, kami kami yang prihatin ni pun bagi la mereka makan. makan banyak banyak ye rusa. biar banyak isi tu. raya haji yang bakal tiba ni bole sembelih dijadikan korban. nyam nyam nyam ~

kenapa wani ta de pun dalam pic dengan rusa ni? beliau tidur lagi ke elergic dengan rusa? hahaha. actually wani segan na possing posing ni. hehehe. ok, rusa tu pun dah kenyang. time to pulang ke dpp sime darby ku yang tercinta. ahakz!

ha..ni la kereta yang kitorang bawak. bukan calang calang kereta taw. ok, na buad pengakuan jujur ni. ku tipu lagi! hahaha. actually ni kereta siapa tah yang parking dekat dekat kandang rusa tu.

yup! ni la baru betul betul kereta yang kitorang bawak pergi merendek. tapi ni pun bukan kereta kitorang la. sewa sudah. hehehe. tengs to akak penyewa :)

time ni stereng sudah bertukar tangan kepada izah. izah pemandu yang agak merbahaya bila time reverse kereta. ini fakta! pastikan anda mempunyai insurans bila naik kereta yang izah drive. hahaha. jangan marah ye izah.

jom balik!!! lalala~ sewa kereta myvi dari akak dpp petronas. from 10.30 am - 5.45 pm. RM45 cash!

Amarah

Hari ni ku rasa betul betul moral down. Ku na tanya , salah ke kalau kita na advice orang yang kita sayang even orang tu ta sayang kita? Salah ke menyayangi orang yang ta menyayangi kita? Salah ke caring pada orang yang langsung ta caring kat kita ? Wtf! Maybe i have got the answers today.  Ok fine! Memang salah pun buad tu sume. Ko tao ta yang ku advice ko sebab ku sayang kat ko la bodoh. Ku ta nak ko sakit . Ko tao ta ku sangat risau bila ko sakit. Bila ko sedih, ku lagi sedih. Ouchhh..damn! U make me feel really really moral down la vongok! I'm trying forgeting u. Haishhh..why it is too hard? Mengapa? Kenapa? Salah siapa? Shit! Rasa macam diri ni langsung ta diperlukan siapa siapa lagi. F**king feeling! Dah dah. Get out from my mind! Perit betul hati ku skunk. Rasa macam di toreh toreh. Why i can't be a heartless? If I could...ermmm.

p/s: bahasa tidak dapat ditapis kerana berada dalam keadaan amarah.


SPACE ku, CARA ku!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. (baca dengan nada ala ala pembaca berita). Tarikh hari raya aidilfitri telah diisytiharkan pada. Upsss..wrong! Raya da lepas. Ok ok, kali ni betul betul. Di sini na buad satu pengumuman. Seorang pendatang baru telah mula memasuki dunia blog. Ahakz! Tujuan apple menaip di sini untuk mencurahkan idea merapu rapu apple. Ahaaa, tu tipu! Actually more pada meluahkan perasaan. Ok! Ini baru ta tipu. So kalau korang terbaca word word yang ta patut disiarkan, harap faham la erk. Apple ni hanya manusia biasa. Kalau da bengang tu bukan setakat mulut, tangan pun takde insurans.  Tapi apple will try ta melebih lebih ok. Kalau rasa interesting, keep following. Kalau ternyata bosan, ok fine! This is my way.