Followers

exercise ohh exercise

tadi tetiba pulak perut ni memulas. alamak..kacau mood betul lah. baru nak lepak lepak bilik sebelah. segera ku lari ke toilet. run for your life reen! bukak jew pintu toilet, perghhh...apa kejadah dah jadi kat toilet ni. punya la kotor ya amat. betul, ta tipu taw. kalau ku snap pic toilet tu tadi tunjuk kat korang, for sure korang pejam mata ta lalu na tengok. ku pun ta lalu na snap pic benda alah macam tu. yang menjadi isu kat sini bukannya apa kan. korang ni dah besar gajah panjang pun. pandai pulak tu kan. kalau ta pandai macam mana bole study kat universiti pengurusan terkemuka negara kononnya ni kan. haishhh..ta kan la keje simple macam flash n jirus jamban tu pun nak kena orang ajar. tapi nasib baik basuh taik najis korang taw. kalau ta memang naya la. sorry pada yg tengah makan tu erk. mesti putus selera korang.  

upsss..sorry! macam ni la reen kalau dah dapat berhujah. masuk pada real entry for today k. cek na habaq mai kat hampa semua yg petang tadi cek p pusat sukan. tu dia, testing cakap kedah sikit jew tadi. amacam..pass ta? hehehe.

 late bebenor tunggu si mas ni. sampai cangkung cangkung izah depan bilik kemas ku menunggu mas.

mas da sampai apa lagi. let's go! pusat sukan....wait for us! begitu semangat di situ izah n mas lari.

for what kami pergi pusat sukan? ku, izah n mas berhajat nak kembali ke zaman kegemilangan kanak kanak dulu kala. sampai pusat sukan jew, basikal semua dah habis di booking. kan dah cakap bukan kami ta nak exercise tapi macam ni la kan. nak kayuh basikal, basikal pun dah full. ahhh...alasan semata mata jew tu. macam la dah ta de sport lain reen oi. ok, ok, semangat na exercise masih membara ni. jadi beralih arah ke squash lak. then kami booking court squash from 6 pm - 7 pm. 1st time woo ku pegang raket squash.  suka  suka~ btw, tengs to izah n abg undefined yg telah menjadi coach ta bertauliah ku tadi. tunjuk ajar ku sifu :) penat ta terhingga setelah lama memeram lemak yg ada. agak agak bape kg dah turun ni? hahaha :D 

ta payah korang cakap ku dah taw muka ku cun hodoh gila waktu ni. penat punya pasal dah ta kisah semua tu la.


kasut mas paling putih hitam. cuci la mas. haiyooo~


ok nak bagi ulasan serba sikit pasal squash ni. kalau tengok orang main mesti cakap 'alahhh peanut jew tu, aku pun bole main.' tapi bila sendiri main nak cakap 'alahhh bola tu yg ta betul, main tipu.' hehehe. tu la manusia yg ta nak ngaku silap sendiri. ok, tabik spring la pada DATUK NICOL ANN DAVID. saya ta mampu menjadi superb macam anda. papepun bagi orang yg baru berjinak jinak cam ku ni memang akan terasa penat gilagilagila lah! sampai tekak ku haushausdanhaus lah! yg paling penting ku na bagitaw FUTSAL tetap TERBAIK! upsss...jam 7 sudah. berambus yok!
pergi tadi bukan main semangat lagi jogging. bila time balik dah jalan lenggang lenggang kingkong.

kempunan lagi lah nak kayuh basikal. ta pe, ta pe. lain kali tepat pukul 4.30 pm ku terpacak kat pusat sukan nak booking basikal. sabar ye basikal, saya taw awak nantikan saya. hehehe. korang pun kalau nak main basikal pun, jangan la sapu bersih semua sekali. tinggalkan lah 3 kuntum basikal tu untuk ku, mas n izah. ta mo kejam kejam =p 

buad tatapan terakhir untuk entry kali ni. ngeee :D

pesanan iklas untuk para pembaca, MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA! ha...apa lagi yg korang buad depan lappy. cepat la pergi exercise! huhu~

No comments: