Followers

I am shophaholic!

afternun tadi ku ada jamuan blok. safe bajet makan ku ari ney. bayar RM2 sahaja! tapi makan puaspuas. buad bbq la tadi. ada game sikit bagi cenderahati then finish! so ku ta nak la story banyak pasal jamuan tadi coz ta meriah mana pun. korang tatap jew lah serba sedikit pic jamuan tadi.
ni semua akak akak senior yang bz membakar tapi sempat gak posing tu.

ni pun akak akak senior. ku taw yang diorang ni ta sabar sabar nak makan tu. jap ye kak, sikit lagi dah bole melantak.


ok, ni ku dgn izah. eating time! makan lah ko puaspuas untill perut jadi sendatsendat. ngeee :D

ok lah tu jew yang mampu ku snap. actually ku na story kisah semalam. semalam ku pergi alor setar with izah, wani n adha. actually ku na beli kasut dgn beg jew. yelah kesian ku tgk encik beg n encik kasut ku yg dah buruk. tapi bila sampai sana, wow! ouchhh..saya dah ta bole tahan lagi. i am shophalic! so memang shoping sakan la. nak pulak encik mesin atm baru bagi ku cash. kitorang decide nak pusing tingkat atas dulu then makin ke bawah. tapi jalan kat tingkat atas tu jew, da penuh dengan beg plastik kat tangan aku. ha..amek ko! baru diorang taw perangai gila shopping aku macam mana. berapa banyak ku belanja pekedai tu semua? sangatsangat banyak. betulbetul banyak. memang ta tipu. above RM250. ok, maybe korang rasa ta de la banyak mana pun. tapi bagi student macam aku ni yang sumber kewangan hanya dari PTPTPU (or nama glamournya PTPTN) ofcourse la it is a lot of amount! dah, jangan na bantah cakap ku lagi. oleh sebab ku ney sangat pemurah n dah banyak belanja pekedai kat tingkat atas tu, kitorang pun dah ta nak jalan lagi tengok barang barang kat tingkat bawah. risau ta cukup tangan lak nak bawak beg plastik. ok, tu tipu! actually risau ta cukup cash nak bayar. ngeee :D sorry la pacek, macek, akak, abang. lain kali pulak ye saya belanja awak semua. belanje ke? ala..kurang lebih la tu kan. alamak, ku lupa lak nak snap pic kat sana. maklumlah dah ghairah sangat bershopping. sampai segala hal lain dilupakan. hehehe. korang mesti tertanyakan apa benda la yang si reen ni p borong sampai RM250 above. ni la ku na tunjuk kat mu ni ha.

taraaa!!! kat situ ada la ku beli skinny, cardigan, blouse, shirt, beg, kasut and selipar. bukan selipar jamban k! selipar ni up sikit. bole bawak jalan jalan. tapi up sikit jew la. ta de la up banyak sampai nak pakai pergi dinnerkan.

ku rasa salah satu punca ku semangat gila shopping waktu tu mesti coz kitorang dah pergi makan mcd sebelum shopping. ku order 1 set spicy mcchicken deluxe. kalau nak taw macam mana rupa burger mahal tu, nanti korang terpacak la depan tb tunggu iklan dari mcd. oleh sebab waktu tu lunch hour, so dapat la murah sikit. sikit jew la, ta banyak mana pun. sebelum dihalau oleh plaza yang dah menyampah tengok muka kitorang tu, kitorang singgah la mcd. owh..no! mcd again? tapi kali ni ta masuk dalam pun ok! beli mcflurry kat luar tu jew. actually ku mengidam gilagila nak makan mcflurry oreo. tabi tibatiba ku nampak dia tulis mcflurry milo, limited time only. apa lagi, ku pun belasah jew la mcflurry milo 1. bole tahan la jugak rasanya. papepun, mcflurry oreo tetap terbaik! nak dijadikan cerita, otw balik uum tu, kitorang pergi kfc lak. mesti korang fikir 'what? kuat betul minah minah ni melantak. reject buad menantu, buad hantu layak la.' ala..kitorang beli papepun sangat. beli cheezy wedges jew la. tu pun sebab mengidam n malam baru ku makan taw. ku ni ta de la pelahap sangat pun nak makan waktu tu jugak. so kitorang order dekat drive thru jew la.

ha...ni la driver kitorang. adha namanya. available or not? sila tanya tuan badan sendiri k!

haishhh..penat jugak la kitorang bershopping. pergi pagi balik petang. apa? ta percaya kitorang penat bershopping? yela yela. ta de bukti siapa na percayakan. nah! tengok ni buktinya.
ha...kan betul aku cakap. memang ta tipu punyalah. sampai tertidur tidur si wani ni. punya la penat ya amat. sempat lagi dia berposing waktu tidur kan? oleh sebab aku ta de kerja, aku pun posing posing la kejap dalam kereta.
ok, agak poyo di situ. ta payah bagitau pun aku sedar dengan sendirinya. eyh..jap,jap. ada lagi 1 pic aku posing yang wajib tayang. hahaha.

ha..barulah complete. ada jugak pic aku dengan wani. even dia tidur, ta pe la kan. janji rock! owh..ok! ta de kaitan dengan rock pun. merapu suda. hahaha. tapi macam ta fair lak kalau pic orang di depan ta de kan?

aik..sempat jugak driver berposing. dekat traffic light ni ha. tengah lampu merah ok! driver tadi ku da kenalkan sebagai adha kan? sebelah adha tu, namanya izzah. izzah ni menjawat jawatan sebagai penunjuk jalan. nak taw ta perangai si izah ni? dia ni bila cakap kanan, tangan tunjuk kiri. bila cakap kiri lak, tangan tunjuk kanan. driver pun naik konfius nak ikut tangan dia ke mulut dia. tapi skunk dah paham la kena ikut tangan dia. hehehe. macam macam la izah oi.

bila dah nak sampai uum, tengok tengok minyak banyak lagi ni. so pusing pusing la dulukan. kitorang naik ke bukit kachi. then patah balik pusing pusing dalam uum. sempat la jugak kitorang singgah kandang kangaroo (izah cakap) what? uum ada kandang kangaroo? konfem korang ta percaya.  ok, memang ta boleh caya pun. actually kandang rusa jew. kali ni memang ta tipu punya woo.


ni la rusa rusa kat uum. nama rusa ni hero. ok, tu tipu! hero tu nama kuda dalam uum ni.

berposing posing di kandang rusa. tengs tu rusa atas kerjasama anda. hehehe.

haishhh..kesian lak tengok rusa rusa ni kelaparan. so, kami kami yang prihatin ni pun bagi la mereka makan. makan banyak banyak ye rusa. biar banyak isi tu. raya haji yang bakal tiba ni bole sembelih dijadikan korban. nyam nyam nyam ~

kenapa wani ta de pun dalam pic dengan rusa ni? beliau tidur lagi ke elergic dengan rusa? hahaha. actually wani segan na possing posing ni. hehehe. ok, rusa tu pun dah kenyang. time to pulang ke dpp sime darby ku yang tercinta. ahakz!

ha..ni la kereta yang kitorang bawak. bukan calang calang kereta taw. ok, na buad pengakuan jujur ni. ku tipu lagi! hahaha. actually ni kereta siapa tah yang parking dekat dekat kandang rusa tu.

yup! ni la baru betul betul kereta yang kitorang bawak pergi merendek. tapi ni pun bukan kereta kitorang la. sewa sudah. hehehe. tengs to akak penyewa :)

time ni stereng sudah bertukar tangan kepada izah. izah pemandu yang agak merbahaya bila time reverse kereta. ini fakta! pastikan anda mempunyai insurans bila naik kereta yang izah drive. hahaha. jangan marah ye izah.

jom balik!!! lalala~ sewa kereta myvi dari akak dpp petronas. from 10.30 am - 5.45 pm. RM45 cash!

6 comments:

cik misteriusha said...

cik ros!! mak oiiii byk nye ko blnje..
beli ape jek?
ni shopaholic kronik~


<3 aufi chumel<3

MisApple said...

sangatsangat banyak kan?
macammacam di beli .
hehehe :)

qish said...

best rrr cik reen

MisApple said...

memang sangat best la dapat shopping sakan .
hehehe :D

cik misteriusha said...

ko skinny mmg x bley lupe kn ;p
even mak ko nnt BISING haha

MisApple said...

gasak lah my mum keep bebeling.
janji i selesa pkai.
hehehe :)