Followers

Aku Bahagia Bila Kau Bahagia

al-kisah sejarah cinta si polan bersama si awek. ini bukanlah kisah fairytale yg diimpikan oleh ramai wanita.  nak dijadikan cerita, si polan merupakan 1st love si awek. si awek memang agak bengap kerana memilih si polan yg playboy ni sebagai kekasih hati, jantung dan limpanya. sepanjang mereka couple, si polan ta pernah sekali pun setia pada si awek walaupun dah berkali-kali taburkan janji setia buad si awek. si polan ni seorang yang panas baran. silap sikit jew mula na tengking. si awek yang cool ta pernah jemu memujuk si polan walaupun selalunya si awek ta bersalahpun. biarlah si awek beralah asalkan si polan ta bad mood. bagi si awek, si awek sanggup berkorban apa sahaja demi si polan. si awek ni pulak ta reti sangat nak tayang perasaan sayang n cinta kepada si polan secara terang terangan. yelah sepanjang diorang couple, si awek ta pernah hadiahkan apa apa untuk si polan. si awek ni sebenarnya takde lah kayu sangat pun. si awek banyak kali terfikir nak beli something untuk si polan. malangnya si awek ni ta penah langsung belikan hadiah untuk mana mana laki sebelum ni. so si awek memang no idea la kan na bagi apa kat si polan. ada sekali tu si awek belikan key chain nightmare untuk si polan. memang kelakar betul si awek ni. dah la bagi key chain, key chain nightmare lak tu. macam ta berapa nak kena jew untuk couple. si awek betul betul iklas hadiahkan si polan benda kejadah tu. mengikut sejarah hidup si awek, itulah 1st time si awek bagi hadiah pada lelaki. malangnya si polan langsung ta hargai pemberian si awek. senang senang jew si polan hilangkan benda kejadah tu. si awek pulak tetap simpan jam tangan yang pernah si polan pakai then si polan bagi pada si awek. walaupun jam tu dah habis bateri maybe, si awek tetap jaga jam tu. bila si awek masuk ke hostel, si awek tetap call si polan setiap hari guna public phone (handphone ta bole bawak). si awek taw yang si polan selalu keluar dengan permpuan lain. tapi si awek ta pernah marah. si awek ta nak terlalu mengongkong si polan. si awek fikir maybe si polan bosan coz si awek duduk hostel, ta bole nak mesej, nak bergayut lewat malam, n ta bole selalu jumpa. beberapa orang perempuan pernah mesej n call si awek. diorang mengaku yang diorang gf si polan, diorang marah marah si awek supaya jangan ganggu si polan. bila si awek tanya pada si polan, si polan mula menipu macam macam. si awek hanya percaya walaupun si awek taw si polan menipu. kalau si polan ajak date, si awek hanya menuruti walaupun si awek tengah penat n sibuk. 1 day ada seorang perempuan call si awek. macam biasa ni dah perempuan yang ke berapa entah mengaku sebagai gf si polan. perempuan ni dakwa si awek merampas si polan n merayu supaya si awek jangan ganggu si polan lagi. bahasa perempuan tu amat lah kasar. beberapa hari selepas itu si awek jumpa si polan untuk minta clash. si awek cakap 'saya benci awak. saya dah lama ta suka pada awak lagi. saya dah ada lelaki lain.' dengan itu sah lah yang mereka dah clash. bagi si polan dia ta kisah pun dengan si awek. dia bole cari perempuan lain lagi. si awek hanya termenung sedih sendirian. 'maafkan saya si polan. saya cuba benci awak tapi saya lebih cintakan awak. saya cuba ta suka pada awak sejak lama dulu, tapi perasaan sayang saya pada awak lama dahulu ta pernah pudar hingga kini. saya cuba untuk ada lelaki lain, tetapi lelaki yang ada di hati saya sekarang membuadkan saya ta mampu untuk ada lelaki lain. maafkan saya kerana terpaksa berbohong untuk kebahagiaan awak.'
untuk kesekian kalinya si awek masih berkorban demi si polan, ye demi kebahagian si polan. biarlah si awek derita menanggung rindu n cinta terhadap si polan, asalkan si polan bahagia bersama perempuan dicintai. AKU BAHAGIA BILA KAU BAHAGIA
selepas mereka clash, si polan masih dengan perangai playboy nya. si polan selalu bertukar gf. sometime rindu yang teramat sangat membuadkan si awek ingin call si polan. tapi si awek segera menyedarkan dirinya yang si polan bukan milik dia. jadi si awek hanya memerhatikan si polan dari jauh. si awek masih mengambil taw perkembangan si polan tanpa pengetahuan si polan. setelah lama melayari hidup tanpa si awek, si polan mula terasa sunyi. si polan mula termenung panjang. kini tiada lagi orang yang mengambil berat pasalnya. tiada lagi orang yang sanggup menemaninya pada bila bila masa. tiada lagi jenaka menghiburkan hatinya di kala keresahan. tiada lagi orang yang sanggup ta tidur untuk mendengar masalahnya. tiada lagi orang yang benar benar memahaminya. kini barulah si polan sedar betapa tulus n iklasnya cinta si awek buad si polan tapi segalanya sudah terlambat. kita ta pernah sedar yang kita sayang sangat pada  dia. tapi kita akan betul betul sedar yang kita sangatsangat sayang pada dia setelah kita kehilangannya.

p/s: hargailah orang yang tulus n iklas mencintai kita selagi dia masih di sisi kita.

2 comments:

cik misteriusha said...

sdey sgt~~~
haish..tpi btol ke si polan btol2 dh sdar?
in the end : buaya tetap akn jdi buaya
BUHSAN BTOL!!! huh
btw salute that gurl
i think dy dh wat the best decision
even syg pon..ta berbaloi setia pde owg yg x mnhargai..
xpela kpd si gadis: ade jdoh x kemana :)
kn ros?

MisApple said...

ntah la dear .
hope si polan really really sedar la kan.
si awek deserve better.