Followers

Cycler vs Golfer

cuba perhatikan gambar ni betulbetul dan telititeliti. tengok dalamdalam. korang nampak ta RAINBOW kat atas tu? cantik kan? kan?

memang hipokritlah kan bersenam dekat sini. saja na tunjuk bukti kitorang benarbenar real pergi pusat sukan. nampak ta belakang tu ada tulis PUSAT SUKAN? Kalau ta nampak p beli kanta =p

dah sampai macam biasa la p kaunter nak booking basikal. hampa ingat bole hentam ambik macam tu jew ka. mai sat nak ajaq p kat  hampa prosedur pusat sukan UUM ni. mula mula anda silalah ke kaunter n tulis nama, no matrik n dpp anda ye. kemudian anda perlu menyerahkan kad matrik anda kepada abang nsem di kaunter tersebut. then abang tu akan bagi 1 kad sambil cakap 'guna sampai 30 minit jew ye'. setelah dipesan sedemikian rupa, anda tunjukkan muka faham n suci anda sambil angguk kepala. kad yg diberi tadi hendaklah disimpan untuk claim kad matrik anda nanti. mudahkan adik adik? cehhh..dia fikir cukup ke cycling 30 minit jew? mana nak puas bang oiii. takpe, takpe. satgi memang kami dok bantai cycling sejam lah. hahaha =p

 vs

golfer vs cycler? tu la maksud tersirat gambar kat atas ni. bila sebut jew golfer, apa yg korang imagine dalam kepala otak? kalau ku la kan, mesti akan cakap kaya, loaded, bisnesman and??? kepala botak. kah kah kah. ok, yg last tu tipu! kalau ta kaya macam mana bole mampu pulak beli kayu golf yg mahal tu kan. ta kan na jadi jebon cilok kat rumah orang lain lak. main memang ta kan puas lah coz ta berkat kan. selalunya kalau tengok golfer, ku akan rasa 'wowww...auwww..awesome gila lah! cool habisss! sangat bergaya' tapi sekarang dah ta macam tu lagi. persepsi ku terhadap golfer telah berubah since petang semalam. lepas ni bila nampak golfer rasa macam nak cakap 'elehhh..belagak gila ahh. memang poyo jew lebih. ta payah nak show off sangat lah.' ni semua gara gara malaun yg na main golf semalam lah ni. tengah best cycling, kitorang tengok ada padang golf ni takde orang pastu macam cantik lak kan tempat dia. kitorang pun singgah la kejap nak tumpang posing.

 1 , 2 , 3 , kejuuu ~~~

tetiba datang la malaun ni naik kereta golf yg mahal tu kan. pastu cakap dengan nada yg berlagak n kurang sopannya kat kitorang suruh bla dari situ. kitorang pun memang dah nak bla pun waktu tu. ta reti na cakap elok elok ke malaun oiii. taw la korang ada kayu golf yg mahal tu kan. kitorang lak setakat bawak basikal pinjam jew kan. nak pulak suruh aku berkempen budi bahasa kat situ kan. memang snob gila lah orang kaya tu. tapi ku faham ta semua orang kaya macam tu. tapi orang orang macam malaun tadi la yg merosakkan persepsi masyarakat terhadap orang kaya. kerana nila seketul, rosak susu setempayan! haishhh...

Budi Bahasa Budaya Kita

No comments: