Followers

Dasar Buaya Darat

mr f: J** ada mintak no u ta?
aku: ada.
mr f: u bagi ta?
aku: buad apa nak taw?
mr f: takde ah hari tu dia ada mintak no u kat i.
aku: then u cakap apa?
mr f: i tanya dia nak buad apa?
aku: then?
mr f: dia cakap nak kenal kenal dengan u. tapi i ta bagi pun. dia pujuk i. then dia tanya u gf i ke?
aku: apa u jawab?
mr f: i cakap a'ah je lah. pastu dia cakap patutlah u ta nak bagi no.
aku: errr..sejak bila lak i jadi gf u?
mr f: i nak tolong u jep. dia tu jahat taw.
aku: habis tu u baik lah?
mr f: i baiklah. dia tu main main kan perempuan.
aku: main main macam mana?
mr f: gf dia dah pregnant pun.

* shit! bodoh punya laki! suka hati pregnant kan anak dara orang. kepada kaum perempuan, jangan senang senang jew serahkan kesucian korang pada bf korang. bf korang tu belum tentu lagi jadi suami korang hookay. silap silap habis madu sepah di buang. fuck laki macam tu! dasar buaya darat. mr f ta payah lah u nak mengaku diri u baik. loya tekak i dengar hookay. ingat i ta taw ke u tu pun playboy. 2x5 jep dengan si J** tu. just u belum ada rekod rosak kan kesucian gadis lagi. susah nak cari lelaki baik zaman sekarang. haishhh...

Pelajar ditemui mati dalam tandas

MASJID TANAH: Sekumpulan pelajar yang mahu menggunakan bilik air wanita gempar apabila menemui mayat seorang pelajar dalam keadaan meniarap selepas didakwa mengadu sakit perut di Kolej Matrikulasi Melaka (KKM) Londang, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, mayat pelajar jurusan Sains Fizikal, Madihah Fauzi, 19, dari Kempas Baru, Johor Bahru, ditemui di dalam tandas berkunci sebelum mereka bertindak memecahkan pintu untuk membantu mangsa mendapatkan bantuan kecemasan.

Bagaimanapun, pemeriksaan anggota paramedik Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) yang tiba tidak lama kemudian mendapati mangsa sudah meninggal dunia.
Sebelum itu, mangsa yang gagal hadir kuliah dipercayai mengadu kepada rakan sebiliknya mengalami sakit dalam perut pada malam Isnin lalu dan perkara berkenaan sudah dilalui sejak sekian lama, namun enggan mendapatkan rawatan apabila diminta berbuat demikian.

Seorang kakitangan kolej yang enggan dikenali berkata, dia sedang melakukan kerja pembersihan di kawasan berhampiran sebelum dikejutkan dengan jeritan beberapa pelajar wanita yang berada tidak jauh dari situ.

Menurutnya, dia juga berasa hairan kerana pelajar terbabit memanggil namanya berulang kali dan meminta datang ke tempat mereka menyebabkan timbul perasaan curiga mungkin berlaku sesuatu yang buruk.
“Kami terus masuk ke dalam bilik air dan dari bawah pintu ternampak badan manusia terbaring, tetapi gagal untuk membuka pintu tandas untuk membawanya keluar disebabkan pintu terkunci dari dalam.

“Dalam keadaan kelam-kabut dengan apa berlaku, saya menyuruh beberapa pelajar memanggil seorang pensyarah kanan bagi memaklumkan perkara itu sebelum mereka memecahkan pintu bilik air berkenaan.
“Kami terpaksa ambil keputusan memecahkan pintu bilik air selepas gagal membukanya dari luar lalu membawa pelajar itu keluar dari tandas untuk menerima rawatan lanjut,” katanya.

Kakitangan itu mendakwa pelajar terbabit sudah meninggal dunia sebaik mangsa dikeluarkan dari tandas berkenaan sementara menanti bantuan kecemasan tiba.

“Kami semua sangkakan dia (mangsa) lemas dalam bilik air sebab pagi tadi dia kata sakit perut dan terus ke bilik air tapi tidak muncul selepas itu hinggalah mayatnya ditemui tadi,” katanya.

Sementara itu, rakan mangsa yang enggan disiarkan namanya, berkata dia ternampak mangsa muntah pada malam Isnin lalu sebelum memaklumkan mungkin mengalami gastrik disebabkan tidak makan.

“Saya tidak pasti apa yang berlaku, dan mungkin apendiknya sudah pecah dalam perut,” katanya.

Dalam pada itu, bapa mangsa, Fauzi Ibrahim, 50-an, ketika ditemui enggan mengulas lanjut sewaktu menuntut jenazah anaknya untuk dibawa ke kampung halamannya di Johor Bahru bagi urusan pengebumian.

Beliau turut meminta jasa baik pihak polis dan kolej agar tidak menghantar jenazah anaknya ke hospital untuk bedah siasat kerana beranggapan arwah meninggal dunia disebabkan takdir.

>Tidak tahu mangsa hidap sakit kronik

 

MASJID TANAH: Pengurusan Kolej Matrikulasi Melaka, Londang, dekat sini, menyifatkan kematian Madihah Fauzi, 19, sebagai kejadian mengejutkan berikutan pihak berkenaan tidak dimaklumkan mangsa menghidap penyakit dalaman yang kronik.
Timbalan Pengarah (Hal Ehwal Pelajar) kolej itu, Khairuddin Norazri, berkata kejadian yang menimpa Exco Majlis Perwakilan Pelajar berkenaan adalah kes kematian biasa dan ia berlaku di luar pengetahuan pihak pengurusan.

“Kami sangat terkejut dengan apa yang berlaku kerana sebelum itu, mangsa mengadu sakit perut biasa dan masih boleh mengawal diri sebelum kejadian malang itu berlaku.
“Sebelum itu, rakan sebilik mangsa ada memberitahu kepada saya bahawa mangsa ada bercakap dengannya agar jangan risaukan dirinya (mangsa) kerana akan ke klinik sebelum terus menuju ke bilik air.

“Pihak kolej memang tidak pernah mengabaikan kebajikan pelajar, malah baru-baru ini kami menerima kemasukan pelajar yang menghidap penyakit kronik iaitu kanser bagi meneruskan pengajian sehingga pelajar itu meninggal dunia,” katanya.


footnote: erkkk..terkedu kot aku baca berita nih. baru 7 bulan aku tinggalkan KMM tercinta. tertanya tanya lak aku blok mana and aras mana kejadian berlaku. entah entah toilet sebelah bilik aku dulu. hehehe. takziah buat keluarga mangsa.  AL-FATIHAH...

Nice Blog Award

award? yeay! yeay! sapa yg ta suka kan. golek golek excited woooah.
neway tengs to nurnatrah yang comel plus cute. heee...
tengs a lot dear! muah muah muahhh...

 bila dapat award, dapat pakej dengan soalan sekali lah ye. hehehe.

1. yayavieira.blogspot.com di mata korang.. Berikan pendapat dengan jujur.
 blog nih cute macam tuan dye jugak. *ta percaya p lah terjah blog nih.
serius nice blog ^_^

2. Nama blog korang dan kenapa letak nama tu?
epal merah kan manis, epal hijau lak masam.
macam tuh lah jugak life aku yg ada masam manisnya.
lagipun ingat lagi kat matrik dulu budak praktikum aku tegur aku selalu makan apple dalam kelas sampai pernah kena tegur dengan lecturer. LOL! =='

3. 5 perkara yg korang suka
 shopping
holiday
makan aiskrim
tidur
online

4. 5 perkara yg korang benci
exam *paling menci plus nyampah
pergi kuliah *liat nak p kuliah pagi
assignment bertimbun *saya memang malas. hahaha.
arahkan aku benda yg sama banyak kali *aku bukan deaf hookay!
talam bermuka muka *bukan mukabuku


p/s: selesai sudah tugas aku. perghhh...dah pukul 9 am pun. aku ta tidur tidur lagi dari malam tadi nih. hehehe.

My 22 minutes survey

apple telah di tag oleh kax. tengs a lot dear.
punyalah bayk soalan. nasib bukan 100 soalan macam exam marketing malam tadi.
hahhh...hambik ko! jawab lah sampai lebam. werkkk =p
Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.
person who tagged : Siti Nur Kaxzmilah
Starting time : 6.57 a.m

Name : Apple
full name : Roshazrena Binti Mohd Haliki
Sibiling(s) : 3 *the last one
Eye colour : dark brown *my frens said
Shoe size : 6 maybe
Hair : grrr....
Height : 167 cm
What are you wearing right now : shirt and boxer *kotak kotak lagi
Where do you live : ipoh, perak
Favourite number : 18
Favourite drink : jus carrot susu
Favourite month : april ofcourse
Favourite breakfast : nasi lemak *gemukkk

******-Have you ever-******

Broken a bone : hampir
Been in a police car : never
Fallen for a friend : nope
Fallen for a guy/girl in a short period of time : nope
Swam in the ocean : dunno swimming
Fallen asleep in school : always waktu kat teknik dulu
Broken someone's heart : no idea
Cried when someone died : ofcourse
Sat by the phone all night waiting for someone to call : dulu jep
Saved e-mails : yup
Been cheated on : sumtime maybe
******-What-******
Your room look like : simple
What is right beside you : nset and mp3
What is the last thing you ate : burger ayam *yummy
******-Ever Had-******
Chicken pox : yup waktu kecik lagi
Sore throat : yup
Stitches : ofcourse *dulu nakal
Broken nose : nope

******-Do You-******
Believe in love at first sight : maybe yes
Like picnics? : ofcourse like it damn much! lots of fun bbe.

******-Who-******
Who did you last yell at? : my roomate kot. hehe.
Who was the last person you danced with? : never kot.
Who last made you smile? : him !

******-Final Questions-******
What are you listening to right now? :  my mp3
What did you do today? : online jep since balik dari exam malam tadi.
Are you the oldest? : nope.
Indoors or outdoors? : both but prefer outdoor.

******-Today did you-******
Talk to someone you like? : just text him
Kiss anyone? : nope
Sing? : ofcourse *my routine k!
Talk to an ex? : yup. baru tadi. hee..
Miss someone ? : miss my lil sys damn much. actually just cousin kot.
Eat? : not yet for today
******-Last person who-******
You talked to on the phone? : mr f. tested his new phone k! hahaha.
Made you cry? : A.S.B.M.N. *him again!
Went to the movies with? : zyma and naz
You went to the mall with? : izah, wani, adha.
Who cheered you up? : him again lah. lalala~

******-Have you-******
Been to Mexico? : nope lah.
Been to USA? : in my dream maybe. hahaha.

******-Random-******
Have a crush on someone? : yup! sure!
What books are you reading right now? : facebook *also book rite?
Best feeling in the world? : shouting as loud as possible
Future kids name? : not decide yet.
Do you sleep with a stuffed animal? : with my teddy bear adalah. hehehe.
What's under your bed? : bawah katil nih ada laci. dalam tuh, macam macam ada.
Favourite sport(s) : futsal ofcourse.
Favourite place : tasek sime darby. ngeee...
Who do you really hate? : talam dua muka
Do you have a job? : unemployed
What time is it now? : 7.19 am



p/s : With however long it took you to complete this, post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 
people

to all my followers, sila jawab sampai lebam =p

kids & baby photo contest

apple suka kanak kanak!
so apple nak join kids & baby contest.
tagged by arep. tengs yeah~


syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.


nih lah acik, my adik sedara kuh tayam.
quote dari acik 'tipu dosa, mati seksa, nanti masuk api neraka'

apple nak ajak blogger lain join:

Natural Beauty Contest

tengs syasya yg telah tag apple untuk join contest nih.
dengar jep nama contest nih apple dah kelu!
 yelah kan...apple nih bukannya comey pun kan. ta layak kot. hehehe.

Syarat-syarat penyertaan.
1- Mesti ada blog, takde blog pergi sign up blogger, NOW!
2- Mesti LIKE fan page Natural Beauty Contest
3- Takyah follow pun takpe, tapi nak follow lantak kau ah kan.
4- Gambar yang disertakan TIDAK DIBENARKAN EDIT menggunakan picnik, photoshop, photoscape dan apa sahaja yang boleh digunakan untuk edit kerana ini contest NATURAL BEAUTY. Make-up tebal juga dilarang keras ye.
5- Gambar boleh bersama dengan Bestfriend anda, Boyfriend anda atau Pet anda. Mesti paling cute dan comel -__- Kalau sorang-sorang pun boleh juga :)
6- Tag kepada 5 orang terdekat yang awak yakin akan join :)

Bagaimana contest ini berjalan (Baca dengan teliti)


*Mula mula awak buat entry pasal Natural Beauty Contest di blog anda. Tepek muka kau tu.

*Letak link entry anda tersebut di fan page http://www.facebook.com/pages/Contest-Natural-Beauty/162953130393551, jangan letak kat entry nie. Tak layan.
*Untuk mempastikan kami dah tahu awak buat entry tu, kami akan LIKE wall post anda tu lepastu kami akan upload gambar anda di satu album di fan page itu.
*Suruh kawan kawan anda LIKE gambar anda tu. 5 Gambar paling ramai orang LIKE kami akan pilih salah sorang sebagai pemenang hadiah utama.


pic yg akan dipertaruhkan adalah...
jeng, jeng, jeng...
taraaaaa.......
setelah di belek folder nak cari pic belum edit punya pasal.
terjumpa lah pic zaman kat matrik dulu.
with nisa si kudut kudut. my best fren yg sengal k.
takde edit langsung pun. make-up tebal pun tarak. pergi kuliah jep kan.
tapi cahaya matahari buad kan pic nih terang hookay.

blogger yg apple nak tag:pdate


p/s: apple asyik tag orang yg sama jep kan. korang jangan marah k. moh lah join. weeee~

update: sudi sudi lah korang klik like di SINI then klik like di SINI jugak. tengs korang :)

Killer Question

oleh sebab sekarang nih minggu exam,
so apple terasa rajin ya amat nak buat latihan menjawab soalan hookay.
neway, tengs to aki and bynakeroppi for tagging me :)

1.pe bende pling penting dlm idop korunk?
ofcourse lah my lappy.
my temteh jugak :)

2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
makanan lunch tadi
3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti? 
gulppp~ sempat ke aku kahwin?

4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?
NO!  

5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?
lover pun tarak.
but still loving my ex. *crazy! 

6.dimana korunk slalo jmp kekasih korunk?
hmmm...bosan!
next!

 7.novel/buku/majalah terakhir korunk beli?
majalah remaja.
selalunya borrow jew orang lain punya. *saving. hehehe.

8.apakan name penuh korunk
ROSHAZRENA BINTI MOHD HALIKI
haishhh...nama pendek jew pun tapi orang lain selalu salah eja.
dah tu sumtime sebut pun salah. adoyaiii....

9.atr mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?
ayah lah senang nak communicate.
mak garang macam lion king woo. sumpah ta tipu! *gerun!

10.namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop
A.S.B.M.N. korang kenal ta? hahaha.
artis ke tokoh ke angkasawan ke apple ta nak jumpa coz dah boring. *bajet hot kot.
alah..diorang bukan kenal apple pun, so buad apa nak jumpa diorang.

11.adakah korunk bsuh bju sndri?
yup. rajin kan? *perasan!
tapi kalau syiling banyak, mesin lah yg tolong basuh.
bukan apa, ta baik membazirkan syiling yg berlambak tuh kan.

12.di mana tempat yg korunk btol2 nk g
paris, teringin gila nak melepak kat eiffel tower.
mekah pun nak sangat pergi. nak rasai ketenangan di sana sambil beribadat.

13.plih slah satu,peluk atau cium
 nak dua dua bole ta?
apple memang tamak ye! hahaha.

14.beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk
aki - tingal kat sabah.
minat indie lah kot.
 nama penuh Nur Attila Shaisin
*
bynakeroppi - gila keroppi
dah berpunya *boys, korang takde peluang k.
nama penuh Nurhaslina bt Che Ali

15.lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk
my lappy
my temteh (teddy bear)
my bantal peluk musyuk *ta bole tidur kalau takde
my cybershot
my sony mp3 *gadget paling lama bertahan dengan apple

16.lima lagu korunk suke n slalo dgr
for the rest of my life by maher zain
today was a fairy tale by taylor swift
hey, soul sister by train
di saat aku mencintaimu by dadali
ku ingin kamu by romance
*lagu dah lapuk? ada apple kisah? janji sedap telinga apple dengar =p

17.bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?
10 april 1991
last year kat matrik lagi, tengah study week. budak budak aras apple buad surprise party.
korang, korang sangat sweet tahu. patutlah korang weird betul minggu tu.
kenyang gila malam tu even makan dalam kesejukan. serius mengigil kena simbah air.
lastly semua orang comot jugak. best ta mandi ramai ramai dekat pukul 2 pagi?

18.tujuh org blogger korunk nak tag
and awak! *sapa yg baca ni

19.cerita sikit psl blogger pertama korunk tag
nak masuk form 4
tinggal kat sungai petani
ada kekasih bernama herry
*betul ta kifii?

p/s: latihan dah siap! agak agak bole dapat A+ ta ni?

Award, Award dan Award.

tengs a lot to kifii yg sudi bagi award nih pada kaka apple.
terharu woo..bole nampak ta muka terharu ni? hahaha.
sayang u lebih lah! muah muah muahhh...
ok, nak mula jawab soalan nih.
ehem ehemmm... (memang bajet lah kan)

soalan pertama
Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging .
 benda alah nih dah jadi macam diari canggih aku pun. terpaksa korang baca luahan perasaan aku kan. sabau jew lah erk. hehehe.

soalan kedua 
Apa motif anda nak tarik follower ? Anda superstar ke ?
 owh..korang ta taw lagi ke? i'm superstar wannabe. ok, stop dreaming! *maaf.

soalan ketiga
Cerita sikit perangai anda .
independent. aku punya gila gila toksah cakap lah kan. sikit jep kan?

soalan keempat
Best tak dapat award ? Excited maybe ?
gila excited lah! rasa macam nak lari keliling kampung bagitaw aku dapat award. *over! hahaha.

soalan kelima
Pernah tak terfikir nak masuk magazine aka nak me-war-warkan blog anda ?Mengapa ?
ta tercapai dek akal ku la pulak. blog pun cincai punya lagi mau berangan ka?

soalan keenam
Sila tag lima blogger lain untuk menerima award ini .
 eyh...soalan ke nih??? confius lak aku. *blurrr~
(aku jawab kat bawah yg 2nd award nih)

 *****
award from kax lak kali nih.
tengs a lot dear.
muah muah muahhh jugak!

 owh no! again...question! bole fobia lah macam nih.

Soalan 1.
Apakah Nama Pena Yang Sesuai Di Berikan Kepada Syazwan?
 better tuan punya blog pilih nama pena sendiri. hanya anda yg memahami diri anda. tapi lau nak letak wan bole gak. so kalau nak say 'hai' bole cakap haiwan... *kejam! hahaha.
Soalan 2.
Apa Perubahan Yang Korang Rasa Perlu Untuk Blog Bermulanya Sebuah Kisah Nie?
nanti bagi blog tu nampak merah sikit k. merah itu menawan! * nak jugak suruh letak my favourite colour. hahaha.
Soalan 3.
Apakah Komen Anda Tentang Blog Nie?
#Jawab Jujur2 ye..Kalau Menipu Untuk Jaga Hati,,,,,,,,,,Pun Boleh..Hehehe
jujur erk? no comment. sorry lah ta follow pun blog syazwan before this kan.

Tugas Terakhir Kepada Follower Bertuah:
Tag Kan Kepada 10 Rakan Anda Yang Lain..
Dan Panjangkan Lah Award Nie..
Di Beri Keizinan..

kifii (ambik award yg 2nd tu jep)
aki 
kax (ambik award yg 1st tu jep)

silalah ambik yep wahai rakan blogger ku yg cute lagi sweet :)
 korang ambik both k.
*****
award dari aki kali nih.
even dah pernah dapat tapi tetap excited taw.
tengs muah muah muahhh pada aki.

 soalan nih aku dah jawab dekat SINI