Followers

hari pengasasan universiti

semalam merupakan hari pengasasan universiti.
so kelas petang semua cancel oleh sebab lecturer semua wajib join majlis kat dewan mas.
ko-k aku terlibat dengan majlis tu jugak, integrasi kami yaw.
pergi tu aku naik kereta tasya dengan pah and amal.
so setiap kali lalu sebelah bas unic *bas dalam uum*, aku akan jerit bas buruk!
then aku cakap apa barang korang naik bas. hahaha.
berlagak kan aku? yelah semalam je kan aku bole berlagak.
hari lain bas buruk unic tu jugak yg aku naik p kuliah =___=
 
perghhh...tunggu tetamu vvip bapaklah lama. bosan siot!
ouh sempat jugak aku ambik kesempatan promote big apple. heee ^___^
guess who tetemu vvip nya? TPM tercinta lah.
semalam dye ada perdengarkan lagu uum yg di gubah oleh ramli ms.
macam mengantuk je pun nada lagu baru tu +__+

habis majlis tu laju je aku nak balik, nak kejar bas buruk unic.
tengok tengok takde bas luar dewan mas tu =.='
ouh lupa lah yg ada tetamu vvip. so ta haruslah bas buruk tunggu kat situ kan.
then aku pun menggunakan tenaga kaki aku yg masih kuat ni. hehehe.
perghhh...kereta goverment perdana v6 lalu sebelah laju jep.
berduyun duyun lak tu kereta perdana v6 yg lalu.
TPM siap lambai lambai tangan dari dalam kereta tu.

aku pun balik dpp ikut jalan belakang. shortcut!
waktu lalu kat litar go-kart, tengah ada race kat situ.
teruja kot aku tengok mereka race. laju lagak profesional.
sambil jalan tu mata aku tengok je kat litar go-kart, tetiba ada jejaka tampan dok tersengih sambil lambai lambai tangan.
aku tengok sekeliling aku, macam aku sorang je yg kat situ.
ceittt...mati terus niat aku nak tengok mereka race.
terus aku pandang depan sambil melajukan langkah.

then aku nampak firdaus lak.
tengah duk promote big apple kat dye, nset aku bervibrate.
pah tanya aku kat mana. diorang tunggu kat kereta.
'aku dah balik ni jalan kaki. takpelah saja nak exercise. kan pergi tadi dah naik kereta.'
aku cakap kat pah sambil gelak gelak. actually tu ayat cover malu.
aiseyman...cam mana lah aku bole lupa yg aku naik kereta. adoyai!
maklumlah dah biasa naik bas buruk unic kan.
ta pun sebab aku dah banyak makan semut. huhu.

pastu waktu lalu kat tasek, aku nampak ada 2 orang teruna tengah giat kayuh sampan yg panjang tu.
tapi apsal sampan tu ta bergerak langsung.
then baru aku perasan ada sorang lagi teruna duk tarik tali pada sampan tu.
memanglah sampan tu ta bergerak. haishhh!
tergelak gelak aku tengok. hahaha.
bila makin dekat dengan mereka aku dengar diorang tengah kira sambil mendayung tu.
ouh rupanya mereka tengah practice. patutlah.
ramai jugak yg main kayak petang tu.
rasa tenang je aku tengok tasek tu dengan gelagat mereka yg sedang berkayak.
tasek tu belakang dpp aku je. means aku dah pun sampai dpp.
pastu aku tengok budak laki tengah main takraw.
ada sepasang foreigner bawak anak dye jalan jalan.
rasa macam aku berada di taman rekreasi je waktu tu. hehehe.
tengah aku amati suasana yg tenang tu, terdengar suara sumbang cakap dengan aku.
syafiq rupanya! tengah main takraw pun sibuk nak usik aku lagi.
dah lah pastu semua laki yg kat gelanggang takraw tu pandang je aku. malu!

p/s: images tu semua aku search kat encik google je but tu semua memang tempat di uum yg aku maksudkan. bas buruk tu pun betul betul bas yg di guna di uum.

2 comments:

nsmloveat said...

wah wah wah. jejake2 memenuhi entry ko. haha. ape cite ngan jejaka tampan yg lambai kt ko tu? apsl ko lari?

MisApple said...

dah aku sorang je waktu tu .
takutlah aku tengok laki dok mgatal .
tu yg aku cabut . heeee .