Followers

say cheese ^___^

assalamualaikum...
semalam serius aku penat gila.
bukan penat pergi kuliah sampai otak jem.
tapi penat menjadi usahawan big apple yg berjaya. hehe.
semalam merupakan last day jualan, means tutup sudah tirai jualan big apple.


ta ramai ajk yg turun semalam. donut pun sampai lambat. kotak pun habis.
so pada mulanye agak kelam kabut but everything still in control.
banyak kot donut free aku makan. macam nak pecah perut isi donut.
semalam aku dapat nama baru lagi. guess what?
say cheese ^___^ hakhak. cute ta nama baru aku? hehehe.
bengong lah mereka. ta habis habis panggil aku say cheese.
macam mana apple bertukar jadi say cheese? ce cite , ce cite.
ni semua gara gara aku try makan donut say cheese hari tu.
then, then, then, aku jadi ketagih dengan say cheese. sedap siot wa cakap sama lu!
waktu aku tengah packing epal besar tu, aku nampak jiwa ambik donut say cheese letak dalam kotak epal besar. aku tanya ahh donut untuk direct selling ke.
takde ahhh, donut untuk ajk kata jiwa. aku pun dah terliur jep tengok say cheese tu. *sila bayangkan aku tenung donut tu dengan muka teruja sambil menahan air liur dari meleleh*
dah habis packing tu aku nak makan lah donut free. then aku tanya mana say cheese.
weyh ada orang lain dah makan kot. tinggal chocoholic jep. hampa hatiku =.='
then aku pergi tengok kat direct selling lak. habis jugak weyh say cheese.
ouhhh...tidakkk! bising bising lak aku kat situ nak say cheese jugak. hadoi!
then tiba tiba jep mereka asyik panggil aku say cheese.
so terima je lah weyh. untung nama tu cute. hahaha.
nak tahu ta pelik betul aku tetiba tang mana entah muncul seketul say cheese.
aku pun tanyalah, siapa yg sorok say chese tadi? ngaku cepat!
diorang gelakkan aku pulak. bengong betul ahhh. hahaha.



penat kot aku kena p delivery sampai level 4 pastu aku kena hantar kat 3 buah blok lak tu.
balik je dari delivery dok melepak lah sat kat kaunter jualan tadi dengan muka penat nak mampuih.
depa ta habis habis dok seru say cheese, say cheese. ta larat weyh nak layan keletah korang tu.
senyum je lah yg aku mampu. pastu sape tah tanya apsal aku senyum macam tu.
lalu aku pun berkata 'penat lahhh, nak balik!'
untung jiwa kat sebelah aku jep waktu tu. so jiwa tanya nak balik sekarang ke. suruh jamal hantar.
waktu tu siapa tah jerit suruh jamal hantar, jamal cakap 'korang balik jep sendiri'
aku pun cakaplah 'jiwa lah yg suruh hantarkan'. so jamal pun hantar lah kami naik kereta gen-2 ouh!
waktu nak naik kereta tu, diorang main tolak tolak aku lah pulak. pening aku weyh.
k.aisha suruh aku duduk belakang sebelah dye. jamal lak suruh aku duduk depan sebelah dye.
haishhh...aku dah lah nak balik cepat. nevermind lah duk mana pun janji selamat sampai.
at last aku duduk depan jugak. sampai bilik tengok dah pukul 6.30 pm dah pun kau!

psttt...jumaat ni ada posmotem lak. agak agak depa panggil aku say cheese gak ke?

10 comments:

SofieyAzwa said...

Ade donut Alien lebih x untuk Sofiey?heheheh

MisApple said...

wahhh...alien lah paling banyak orang order .
nak bole , rm2.50 ye !
hehehe .

Atsuko Ichirou said...

waa...
len kali jgn buat entry pasal makan...
napsu ku dah membuak2 nih...huhuu

apik pehe said...

aihhh..banyaknyer donat..nk sikit!!

MisApple said...

@atsuko ichirou:
hak hak hak .
big apple lazat woo .

MisApple said...

@apik pehe:
bole , bole .
sila ambik di big apple berserta bayaran yep .
hahaha .

bedpet said...

say cheese. say cheese satu! hahahaha

MisApple said...

tarak , tarak !
say cheese dah habis ye dik .

| xDer | said...

suka donut duriannnnnn... ermmmm

Recently: Firefox 4 is here - new look, super speed, and even more!

MisApple said...

uishhh...sedap ke tu ?