Followers

to seek the truth ?

aku ta tau lah apsal aku banyak sangat jumpa kelemahan kaum laki skang ni.
nak kata semua laki jahat ke? hmmm...ta bole jugak kan. ayah aku tu baik jep.
mummy and roomate aku dah pesan supaya aku jangan cepat percaya pada laki.
aku paham diorang ta sanggup lagi tengok aku terus di lukai.
bak kata mereka, aku ni nampak je brutal tapi dalam hati ada taman.
sumtime aku takut untuk tau kebenaran. kebenaran itu kadangkala menyakitkan.

ok, jom masuk al-kisah sebenarnya. panjang ta mukadimah aku? hahaha.
selasa hari tu aku takde kelas tapi aku busy semak laporan projek kat abg din then hantar laporan tu kat hep. dah lah macam macam ragam. itu ini ta betul lah. dah lah kena p kaunter big apple sekali. aku bertugas kat sana, packing packing order semua lahhh.
tapi lawak ouh kat sana. bodo bodo je perangai diorang. at least ta terasa penat sangat bila dapat gelakkan gelagat mereka kan. ainor macam jakun jep ta penah tengok big apple. adesss, sabar je lah. dah lah nak speaking dengan foreigner ta lepas. last kali ko bantai cakap melayu jep! hahaha. memang blur lah foreigner tu. 'terbelit belit lidah aku' kata ainor. WTFunny !
petang tu baru aku bilik. cuaca panas terik membuadkan aku pening. bila fikir yg malam tu ada exam dengan langsung ta study apa lagi, memang makin pening aku weyh.
oleh sebab nak rileks jap before start study, aku pun online lah fb. then ada 1 message kat inbox aku yg tertaip:
perghhh...apa kejadah entah ni. aku pun ta paham. then aku buad keputusan bijak untuk ignore je dulu bagi aku cool, rileks, etc.
then bila aku baca balik rasa nak gelak terkekek pun ada. kahkahkah.
wahai cik adik manis, saya rasa awak dah salah faham ni.
saya dengan lan tu takde pape hubungan special pun ye.
kami hanyalah membe ye. kami classmate waktu sekolah dulu ye.
or bak kata lan, teman tapi mesra. hahaha.
neway dun worry kami bukan lah skandal apatah lagi couple.
malu ta? malu ta salah orang? kahkahkah.

actually aku malas nak ambik tau pasal personal life lan sangat tapi bila dah jadi macam ni terpaksa lah aku campur tangan untuk menjernihkan salah faham tu balik.
takde ahhh aku terus maki si lan tu kan. aku slowtalk ah dengan dye bagai.
yg agak mengejutkan aku bila lan kata yg adik manis tu hanyalah ex-gf dye.
katanya dah lama dye mintak putus just gurl tu yg paksa dye terima balik.
dye kata gurl tu macam gila talak lah. then lan cakap dye dah sound gurl tu.
ouh lupa lak. oleh sebab aku ta kenal ko wahai adik manis, so aku ta nak ikut kata ko supaya jangan bagitau lan. aku copy paste je balik message ko tu kat lan. hahaha.

lan marah ko sebab ko jatuhkan air muka dye kan?
yelah, dah lah ko salah attack orang pastu ko siap kutuk yg lan susah nak setia bagai.
malu ahhh dye kat aku weyh. aku ni kan ex-classmate dye jep.
ko kena faham lah jugak kan. adesss.
tapi aku confius kalau betul ko gf lan, nape sampai skang ko bukan fren dye kat fb erk?
sepatutnya dye kan dah kantoi. so nak ta nak dye kena approve ko sebagai fren kat fb kan.
see, takde pun nama lan sebagai mutual fren. weird!
padahal ko inbox aku hari selasa, hari ni dah hari jumaat.
dah 3 hari kot tetap macam tu jugak. ish, ish, ish.
 
dengan apa yg dah aku lalui jugak membe membe aku lalui,
aku jadi takut weyh. takut untuk bercinta!
aku jugak takut macam mana if 1 day aku akan jatuh cinta lagi?
aku memohon agar hati aku dijauhi dari perasaan cinta buad masa ini.
 

p/s: wahai sang CINTA, janganlah kau dekati AKU! luka di HATI ta sama dengan luka luaran.





6 comments:

ansuh... said...

hui..lan xclsmate kite ke?
fuhh.taleh blah..

MisApple said...

yup , yup .
macam harem jep .
kahkahkah .

cik misteriusha said...

owh dear
so so so shocking news kn
haish..tu lar ssah nk cye org kt bumi ni
apetah agy insan yg b'lainan jantina
if gurl tu yg nipu,fine kiter just ignore jek dy
but then,if lan yg nipu, siyes mummy ckp hempok jek mamat tu ggrrr~
*emo tetibe*

MisApple said...

hakhakhak .
cool ye mummy .
nanti kurang comel lak .
hehehe .

Anonymous said...

seriously, mira tu awek lan.tapi da jadi ex bebaru ni. kalau aku jadi mira tu, aku pun tinggal je mamat yang sesuka hati cakap perempuan gile talak. der!

Anonymous said...

adoiyai.. kesiannye ko kne tpu kan.. tu la., kte nie tak leh cy sgt ng laki.. last last kene tpu.. aku bsmpati dgn ko n dgn gadis manis yg tekene dgn si LAN tu kan.. cube la ko pk kalo ko kat tmpat gurl tu kan, nak nak pulak ade org lain post kat blog dye cmne ko buat kat gurl nie.. ALLAH MAHA ADIL.. come on gurl! be matured cket la weh!!!!!