Followers

Terkurung luar bilik

jam menunjukkan pukul 3.45 am. sedang aku asyik mengelamun memikirkan someone yg pernah bertakhta di hati tisu ini.


"reen, dah tidur ke?"


perghhh...suara sumbang siapa tu? kacau daun betul! baru nak sengih sengih macam kera, flashback kenangan terindah zaman belasan tahun aku dulu. *baru masuk 20 tahun dah berlagak macam dewasa sangat* lalu aku memandang roomate aku yg tersenyum menggoda. nasib muka beliau cun. auwww~ damn! aku straight lagi lah bhai. 


"reen, teman aku pegi toilet"


aku tersengih sumbang, lalu bangun membontoti langkah roomate ku. untung dapat roomate prihatin macam aku tau. dudes, siapa yg volunteer nak jadi roomate aku lepas ni? HAHAHA *evil laugh* ok, jauh melencong sudah. back to the topic.

after buad apa yg patut kat toilet tu. ehem ehem. ngehehe. hey loser, don't think dirty lah! dah nak masuk bilik tu roomate aku cakap "reen nape pintu ta bole bukak ni". woi, ta payah nak melawak pepagi buta lah. aku nak sambung lamunan aku yg terencat tadi tu. aku pun pulas lah tombol pintu bilik.

damn! sial lah! dah lah aku p toilet sehelai sepinggang ni. dah lah riri aku pun ada dalam bilik. cilaka punya pintu! kau derhaka ye dengan aku! aku pun ketuk pintu bilik depan and bilik sebelah, cuba meminta bantuan dari mereka. aku ambik dawai kat bilik depan aku, dengan bajet seperti seorang pro cuba membuka pintu menggunakan dawai tadi. ya, aku memang seorang pro, PEROSAK! haram betullah. taktik macam aku selalu tengok kat tb tu ta menjadi pulak. 

at last mereka suruh aku dengan roomate aku tidur jep kat bilik depan. tunggu lah sampai office bukak, mintak kunci spare.  dengan muka pasrah aku tengok jam pun dah pukul 4 lebih. tengah landing kat katil membe aku, perut lak rasa memulas mulas. nak kata panggilan alam, ta jugak. now i'm suffering.

serius aku ta bole tidur tanpa bantal peluk. dah tumpang bilik orang tu paham paham jep lah bantal peluk not provided. tambah pulak dengan sakit perut. WTH! memang ta tidur jugak aku sampai dapat balik bilik. perghhh...jeles aku tengok depa ni bole tidur lena. aku hanya mampu borrow lappy pah ni untuk update blog. untung aku takde kelas esok. but how bout plan aku nak merayau sekitar alor setar esok. dah lah tidur amat penting untuk aku. silap silap aku cancel jep lah plan pagi esok. hehehe.

what a bad day! eyh, today is tuesday right? mungkin hari selasa telah menjadi bad day aku since aku baca blog  AWEK CHUCK TAYLOR? wah...hebat betul influence writer tu sampai bad day beliau pun dah jadi bad day aku. grrrr! it's 5.50 am but i'm still suffering stomachache. shit!



buad Sahabat ku

dear friend,

aku tau banyak dugaan yg kau hadapi skang. walaupun kau masih boleh bergelak tawa, tapi dalam hati kau ada luka yg dalam. walaupun kau tersenyum riang pada kami, tapi kau menangis teresak esak dalam hati.

tapi aku tau kau kuat. kau boleh tempuh tu semua. kalau kau ta kuat mesti kau dah lama bunuh diri. kejam sangat ke? ok, tukar, tukar. kalau kau ta kuat mesti kau dah hilang ingatan ataupun mengalami kemurungan yg terlampau. kau pernah cakap kat aku yg kau ta kuat. mungkin kau ta sedar sebenarnye kau cukup kuat untuk hadapi dugaan ni. ingatlah sahabat, Allah ta akan uji kita jika kita ta mampu. Allah itu maha pengasih. Dia menguji hamba-Nya berdasarkan kemampuan hamba-Nya itu.

kawan ku,

aku ta tau macam mana nak bantu kau. aku hanya mampu menjadi seorang pendengar. aku akan cuba memberi pandangan terbaik. tapi aku jugak manusia biasa, sometime aku emosional lebih. so pandangan aku ta semestinye betul. tapi aku harap kau sudi meluahkan segalanye pada aku. janganlah kau simpan dan pendam seorang diri. aku ta tau macam mana nak tenangkan kau. perlu ke aku cakap 'sabarlah'? aku tau mesti dah ramai orang yg cakap macam tu kat kau kan. memang mudah untuk aku berkata agar kau bersabar. tapi sakitnye, deritanye, lukanye, sedihnye kau sendiri yg rasa bukannye kami kami kan. mesti kau akan fikir 'korang setakat cakap senanglah, bukan korang yg kenakan!'. ye, aku tau itu kawan. andai kata keperitan itu bole di bahagi bahagi kan dan di kongsi agar dapat meringankan keperitan itu, yes, i will do it! i will share ur pain!

sahabat ku,

tipu lah andai kata aku ta sedih mendengar masalah kau. sebrutal mana pun jiwa aku, hati aku tetap lembut. aku juga seorang gadis seperti kau. aku dapat membayangkan perasaanku di tempat kau. memang aku rasa nak jep bunuh manusia yg dah sakiti hati kau. tapi itu bukan lah jalan penyelesaiannya. malah hanya menambahkan masalah sedia ada. sahabat, menangis lah dikau semahu mahunya wahai sahabat. aku sedia meminjamkan bahu ku untuk mu. tapi biarlah tangisan itu membawa pergi kenangan yg lalu. jangan di simpan lagi kesedihan itu. moga kau dapat semangat yg baru setelah puas melepaskan tangisan itu.

duhai rakan ku,

mungkin kau bukan tulung rusuk dye. u deserve better friend! janganlah kau terus mengenangkan dye lagi. ingat lah setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnye. pasti kau masih ingatkan kata kata ini 'kadang-kadang Allah turunkan hujan, ditambah dengan guruh, siap dengan kilat lagi. kita tertanya-tanya kemana perginya matahari? rupanya Allah mahu memberikan kita pelangi yang indah' ya! kebahagiaan pasti akan menjelma jua. di saat itu kau akan rasakan betapa manisnye kebahagiaan itu setelah kau berjaya meninggalkan kepahitan lalu.



sahabat ku,

aku sayangkan kau. yes, i do love you! let's move on. aku ta nak kau terperangkap lagi dalam kenangan lalu. ingat aku suka ke tengok kau sedih sedih? nak aku temankan kau karok lagi ke? tapi janji jangan nyanyi lagu sedih sedih lagi. risau c-mart banjir dengan air mata kita lak kang. kalau ada liquid heart, memang aku dah beli untuk padam nama dye dari hati kau. tapi sayangnya takde orang cipta lagi. hati kau bukan macam paper, kalau ta, bole lah guna liquid paper jep. friend, chill please~ ingatlah walaupun kau dah takde dye, tapi masih ramai lagi yg ada untuk kau. kau ada family kau, saudara mara kau and paling ramai sekali membe membe kau dari kau lahir pastu masuk tadika, masuk sekolah rendah, masuk sekolah menengah, masuk sekolah teknik, masuk matrikulasi, hinggalah skang kau dah masuk universiti. ingat tu yg kami sentiasa ada untuk kau. kau bukanlah alone hookay! again aku nak ingatkan kau, I LOVE YOU! WE DO LOVE YOU! MUAHHHH!!!



notakeyboardsoso: entry ini khas untuk bff aku yg sedang bersedih. aku harap dye baca ini. sayang, ini kata kata ikhlas dari hati aku tau.


duhai kaum lelaki

pah: reen, ajak lah sape sape lagi join bakti siswa tu.

aku: aku nak ajak bf aku boleh ta?

pah: hah...ajak jep lah.

aku: tapi ko kena lah cari kan bf untuk aku dulu, baru aku boleh ajak.

pah: alah...lebih baik kita cari bf untuk kita jep.


beberapa jam kemudian....


pah: reen ajak lah laki join bakti siswa. kawan kawan reen takde ke.




persoalannya: mengapakah amat sukar untuk mendapatkan penyertaan dari kaum lelaki???

1. lelaki sudah pupus? *mungkin lelaki ramai berada di pusat serenti, bukan universiti*

2. lelaki nak balik coz nak duduk bawah ketiak mak ayah? *rindu bau ketiak parents mereka kot*

3. lelaki ta terbuka pintu hati untuk berbakti sebagai seorang siswa? *mereka lebih rela menghabiskan masa date bersama gf mereka*

4. lelaki sangsi dengan jantina mereka? *penyertaan terbuka pada lelaki dan perempuan only, tidak pada khunsa*

5. lelaki sangat bz? *bz cari part time job tampung belanja rokok*

6. lelaki lebih senang membuta di rumah? *berbakti ta sanggup, kalau lepak-ing ta kisah pun berhari hari ta tidur*

7. lelaki??? kenape ye dengan kaum lelaki ni??? haishhh =.='



notakeyboardsoso: mungkin bakti siswa perlu di tukar kepada bakti siswi. sambutan menggalakkan hanya dari kaum wanita. kepada kaum lelaki, boooo~



annoying betul

aku ta paham betuilah apsal hal kecik pun perlu di gempar gempur kan sampai dah ta bertegur sapa, bermasam muka. ni semua hanya kerana tutttt... grrrr!

gipang, penyalahgunaan kuasa or skema nak mampuih? aku ta tau mana entah silapnya. orang yang lagi atas dari kau pun ta kecoh. kau nak kepoh, kecoh, kelam, segala lah weyh. lorat sangat aihhh sampai report kerepot ni. WTF!

tapi apsal eh kau tegur kami kami jep? orang lain tu ta nak pulak kau tegur kan. kecut ke weyh? tau le kitorang ni membe membe kau. sebab tu kau berani tunjuk tanduk kat kitorang jep kan? membe ke macam tu? malu aku nak ngaku orang macam ko sebagai membe aku.

actually aku pun malas nak ambik kisah hal kecik ni. but serius ta bole go bila kau tarik muka lahanat kau kat kitorang! kau ingat aku takut ke? menyampah kuasa infiniti ada lah! bangang tau ta tayang muka lahanat kau tu! aku bukan dah ta nak lepak dengan kau lagi macam dulu. but sumpah rasa awkward gila bila face to face dengan kau.

berapa kali lagi lah kau nak say sorry kat aku then kau buad lagi perangai meroyan gila babi kau tu. shit! damn! grrrrrrr!!!



notakeyboardsoso: maaf atas bahasa rendah yg di guna pakai. emosi yg ta terkawal.

200th follower!


wow, wow, wowww! saya dah jumpa follower ke 200 lah! hoyeah hoyeah! ouh mesti ada yg kata 'hek eleh minah ni, lorat gila. baru 200 nak kecoh. kita bako je blog dye!' eyh, eyh...lek luuu... awok tau le follower mike udoh beribu riban. ada awok kisah? gini le ghupenye budakblogger baru nak up kan. ate mike kene le paham jiwe awok ni. ngehehe.


neway, a lot of tengs to LIBRAGURLZ yg sudi mem-follow blog cabuk aku ni. tengs jugak kepada semua follower aku. tanpa korang makin bertambah cabuk lah blog aku yg sedia cabuk nih. ta sangka blog cabuk macam nih pun ada insan yg sudi follow. sob, sob, sob. T.T sedih ta? sedih ta? ok, ok, stop acting! aku takde bakat nak jadi seperti fasha sendat mahupun lisa surirumah. hehehe.

alamak...hujung hujung sem ni purse aku pun dah kering, sen ta ramai. takde apa yg dapat aku bagi sebagai tanda penghargaan. terima lah ucapan terima kasih yg penuh keikhlasan dari aku ni. terima kasih! *ala ala alleycat gitu. auwww~

notakeyboardsoso: even aku sedar blog aku cabuk and takde mende pun, aku still hope korang rajin baca segala kemerapuan aku di sini. tengs guys sudi singgah >.<

lovely SOSO and RIRI

actually aku dalam dilema skang. ta tau nak balik this week or next week. ingatkan dapat setel assigment minggu ni. kalau ta setel jugak, aku balik minggu depan jep lah. ta sedap hati gak nak balik kalau assigment ta setel kan. *bajet pelajar cemerlang. kahkah.

aku ta tau lah apsal skang aku mengalami masalah sukar nak dapatkan topup kat sini. semua cakap topup dah habis. grrr! at last ayah aku jugak yg topupkan. tengs ayah sygs :) ngehehe. tadi ayah call tanya bila balik. aku cakaplah samada this week or next week. then ayah cakap kalau balik next week ta dapat lah merasa melanyak kete baru kak yong aku. OMG ! untunglah orang ada kete baru kan.

hari tu mak aku cakap abang aku mintak kete jugak. ta tau lah bila dye dapat kan. untunglah jadi anak laki kan. dulu waktu dye form 4 mintak moto dapat. aku ni mintak nak ambik lesen pun ta dapat dapat lagi. =,=' untunglah masing masing dah mula ada aset kan. nasib aku lah kan jadi anak bongsu. T.T aku ni apa ada? soso dengan riri jep lah harta kesayangan aku. tu pun kalau gadai, entah laku entah ta kan. korang mesti wondering bout soso and riri kan? soso + riri = sori sori. hahaha. ok, ok, actually soso tu my lovely lappy. aku bagi nama soso coz lappy ni dah ibarat soul aku. nak bagi nampak manja kan, so aku pun panggil lah soso. heeee :)
lebih kurang macam ni lah my soso. sama model tapi pic ni ehsan dari google. soso aku dah agak serabut coz banyak sangat folder and software. then belakang dye aku bagi pakai baju warna pink. hehehe. ta kisah lah ni lappy murah jep ke or whatever janji soso ni dah lama dengan aku. sayang gila kat beliau, ta sanggup nak berpisah rasanye.

ouh lupa lak nak introduce my riri. riri ni nset aku. aku baru lagi dengan si riri ni. honestly aku susah nak setia pada nset. hehehe. untunglah soso, aku setia kat beliau kan. tapi kali ni aku akan setia pada riri. aku betul betul berkenan kat si riri ni so aku pun melamar riri even nset lama aku takde cacat celanye. nset aku sebelum ni pun takde nama. si riri ni jep special kan, tu yg dapat nama. kenapa aku panggil riri? aku dapat idea dari model nset ni jugak. oleh sebab riri dari model xperia x8, kalau panggil ria dah macam beria jep. riri baru macam manja kan. hehehe. aku ni takde bf nak bermanja. soso and riri ni lah tempat aku bermanja. T.T *saja pancing simpati korang. bwahaha.
cuti sem ni aku ingat nak keje dengan penuh kegigihan. *angan mesti mau up kan. dapat gaji yg tinggi aku nak beli kamera kacak! wowww! korang tau ta kamera kacak tu apa? kamera DSLR lah sygs. hehehe.
kalau dapat benda kejadah ni memang heaven lahhh. ^___^ ye, ye, aku tau korang dah ada benda alah ni. aku ta mampu nak beli lagi, tu yg ketinggalan tu. ta payah lah bagi aku jeles tengok DSLR kacak korang tu. jeles tau! hukkk! =.=' lepas dah dapat kejadah ni, aku nak dapat kan my dream car lak. dream car aku takde lah mahal macam ferrarri ke porsche ke. membazir jep beli kete mahal mahal ni, setakat bole drive ke sana sini sudah lah kan. *padahal ta mampu T.T 
yeahhh...ni lah my dream car. SUZUKI ALTO ye rakan rakan. perghhh...cun siottt. *meleleh leleh air liur. wahai ayahku yg kacak bergaya, belikan adik kereta ni skang jugak bole ta? ngehehe.

notakeyboardsoso: kalau riri aku hilang, aku dakwa kau bedpet. siapa suruh kau buad pengakuan nak kidnap riri aku :p see u in court! lalala~

menjelang 20 tahun

hye aweks and balaks ;) 10 april yg lalu bersamaan hari ahad merupakan hari penting aku. iaitu ulang tahun hari aku di beranak kan. 1st of all, i would like to say a lot of tengs to those yg dah wish ta kira dengan apa cara pun sama ada menempek di wall fb, text melalui nset, call no aku, mahu pun wish face to face secara langsung. aku really really appreciate it. tengs guys! love korang tight tight <3 muahhhhh!

pada awalnya aku tengok ramai yg wish so aku became happy gak especially bila dapat text dari sumone kan. then aku jadi sedih coz waktu tu aku rasa beza gila birthday aku this year compare to previous year. last year macam meriah sangat sangat. rasa macam hari tu aku yg punya. semua budak aras aku buad surprise untuk celebrate birthday aku kat matrik dulu. habis basah kuyup plus berbedak kan tepung dengan menggigil kesejukkannya. pastu mereka sediakan kek, air sarsi, makan makan like sosej, ball, etc. then kitorang mandi beramai ramai secara berjemaah macam berpesta dah toilet tu. mereka kat sini lak diam jep macam takde pape plus ta wish pun kat aku. but nevermind lah. yg paling aku terasa berkaitan dengan sumone. last year dye wish kat aku tepat pukul 12 tengah malam siap nyanyi nyanyi lagi then lama kitorang gayut siap bagi aku teddy bear as my birthday's present. this year he still wish but just said happy birthday. no more nyanyian. tu pun kitorang rasa macam awkward. serius sedih sangat. but ok lah tu kan at least he wish jugak. aku expect dye ta ingat birthday aku dah or kalau dye ingat pun, dye ta kan wish. tu yg buad aku happy bila dye wish kat aku. but bila aku kenangkan perbezaan dye last year and this year, menitis jugak lah air mata aku.

ouh pagi birthday aku tu ada kelas finance. aku ponteng! then pukul 2 pm lak ada kelas hubungan etnik. aku dah naik bas pun sampai ke dewan kuliah pukul 2.30 pm. aku, mas and umi dah nak bukak pun pintu dewan kuliah tu untuk masuk. at last kitorang ta jadi nak masuk. then kitorang p lego beli aiskrim. makanlah kitorang kat kerusi panjang luar dewan kuliah tu. tunggu situ sampai habis kelas tu. then bila depa tengah sibuk keluar dari kuliah, kitorang masuk dewan kuliah tu. dengan muka ta bersalah aku mintak lecturer attendance then dah sign attendance terus blah. conclusionnya, aku ta masuk mana mana kelas pun hari tu. sila cakap syabas. hahaha.

malam tu, aku, izah, mas, teha and peng p makan together kat kafe. then mas dengan izah mintak nak naik dulu, ta tunggu pun aku habis makan. mas kata dye ta sihat. izah pulak kata ada assigment ke hape tah yg nak disiapkan cepat. tinggallah aku, teha dengan peng. waktu kitorang balik, izah ada kat tangga nak naik ke blok tu. dye macam tengah cakap kat telefon jep aku tengok. then tetiba izah baling sumtin kat kepala aku. perghhh...serius sakit kot. then aku pun pusing lah belakang. pastu diorang baling benda yg sama lagi kat aku. bau telur bhai. siot betul lah baling telur kat aku sampai terduduk aku kesakitan. pastu diorang baling tepung lak siap tuang tepung atas kepala aku. aku pun bangun lah nak baling kat depa balik. sepantas kilat depa lari masuk bilik. teha pulak lari ke arah kafe. aku punyalah kejar teha. then dah dye p kafe ta kan aku nak kejar gak kan. malu bhai. dah lah ramai orang. keadaan aku lak waktu tu dah macam buah kundur putihnya plus telur yg busuk lagi. adoyai. puas aku ketuk pintu suruh depa yg lain bukak pintu bilik. kemain berkurung diri ta nak bukak pintu. sampai aku suruh pah tolong panggil pun diorang ta nak. sanggup tu bayar duit melalui bawah pintu jep. hadoi! at last aku taburkan jep tepung atas kasut mereka. ta dapat orang, kasut pun bole. give up aku tunggu mareka. better aku p mandi jep. 

dah mandi wangi wangi tu, aku pun nak masuk bilik aku, tengok tengok depa kunci lak. bila depa bukak pintu, bilik gelap hanya di terangi cahaya lilin kek. depa pun nyanyi lagu happy birthday then suruh aku tiup lilin. mak aihhh...dah lah aku tengah seksi meksi berkemban. malu mak! so aku segera lah pakai baju risau depa tergoda lak dengan aku kan. haha. then potong kek semua. guess what? kek tu kek favourite aku ouh, tiramisu! yummy yummy. sedap gila weyh. silalah terliur. then depa p calit krim kek kat aku lak. tidakkk! aku dapat calit kat muka mas. padan muka! haha. bila aku nak calit kat umi, dye dah lari dulu. aku kejar lah. umi lari kaki ayam je kot. then aku nampak mas datang  dengan krim kek nya konon nak tolong aku calit kat umi. ingat aku ta tau helah beliau, aku pun angkat kaki cabut dulu. nyaris nak sampai ke kafe dah. tapi aku lari patah balik coz malu lah kat kafe kan ramai orang.  neway, tengs to mira, mas, izah, teha, peng, sa, umi, amy, mimi and pah yg sudi turut bersama celebrate birthday aku. sayang korang lahhh!


pagi esoknya, kak amim tanya aku, best reen kena telur. hehehe. mana tah kak amim tau. pelik gak aku. petang tu lak waktu kat kafe, ainor panggil aku birthday girl. pastu dye suruh datang kafe malam nanti, dye nak belanja french fries. malam tu habis meeting dalam kul 12 am tu, aku pun pegi lah kafe jumpa ainor. then ainor kata 'sorry lah, french fries dah habislah. aku tunggu gak, manalah birthday girl ni ta datang datang'. takde rezeki aku lah pulak. then ainor ajak aku makan nugget sama sama dengan dye. waktu nak makan tu ainor nyanyi lagu birthday kat aku. tengs ainor! this year kau jep lah laki yg nyanyi lagu birthday untuk aku. terharu aku weyh! then kitorang borak borak lah. ainor cerita pasal tuttt...haha. then hafiz and mas lak datang kat kedai ainor tu. pastu aku pun cakap lah kat ainor yg aku nak balik lah. weyh ainor, aku ta sangka ko seorang senior and kawan yg sangat baik. walaupun kita baru jep kenal, ko tetap belanja sempena birthday aku. 

at last happy ending gak. tengs korang semua yg telah menggembirakan aku. tahniah coz surprise korang sangat menjadi. aku ta bajet pun akan terkena. terkejut gila aku. masa bila tah korang p beli kek. susah susah jep habiskan duit untuk aku. hishhh...malulah! hahaha. sumpah aku ta kan lupakan kenangan kita sampai bila bila. aku rasa sangat beruntung dapat kawan sebaik korang. pape pun terjadi hope persahabatan kita kekal sampai bila bila. korang lah suka duka aku kat sini. tengs again guys! heart korang <3


April 6, 2011

assalamualaikum rakan rakan. bagaimana hari ini? ada ong ka? hahaha. pagi ni dengan penuh kemalasan aku bangun semata mata nak p kuliah finance 8 am tu. sampai sana dalam kul 8.20 tu bila bukak pintu dewan kuliah, tu diaaa mana p semua orang ni? huwaaa...kelas takdak ka? memang pagi pagi aku p dkg 5 untuk melawat dewan kuliah tu jep lah kan? =.=' awat lah lecturer ta habaq kata kelas cancel. memang suka betoi tengok aku terseksa bangun pagi kan. dengan segera aku balik sambung tidoq nuh.

tengah hari kuliah kenegaraan pulak dah. hadoi bukan main liat lagi aku nak p kelas. dah lah datang lewat. then dah duduk buad macam dalam cinema lak aihhh. bawak keluar jajan and air dari beg. bukan main lagi keropok mimi yg besaq tu aku bawak mai. tu pun ehsan dari hamper d'kuriang fiesta hari tu. habis 1 kumpulan aku semua duk ngudap jajan jep. memang kitorang datang kelas untuk tengok wayang lah kan? dah tu budak laki pun 1 kepala join kitorang. then kitorang main sudoku lah, bising bising lah. maaflah lecturer, saya memang ta minat subject macam ni. dari sekolah belajaq sejarah, sampai u pun kena belajaq subject berunsurkan sejarah. pentoi, pentoi. =,=" hahhh...ada ke patut aku sampai kuliah khairul cakap kat aku 'asyik asyik jumpa ko jep'. hamboi hamboi kau, tau lah semalam kita asyik tersempak kat c-mart kan. apsal lah kau asyik ikut aku khairul oi. wahhh...bajet hot lak aku kan. aku ta kisah kau cakap macam tu waktu kat c-mart semalam tapi sampai kat kuliah tadi pun kau cakap macam tu, haishhh melampau betui lah. dah nama pun kita 1 group, for sure memang akan jumpa lah kan. hadoi kau ni ke, nasib muka kau tu nsem. errr...motif? hahaha.

petangnya pulak ada kelas e-com. listening test wooo. ok lah, ta susah mana pun. ececeh...bajet bijak pandai lak aku kan. hahaha. sadly aircond rosak :( so kami struggle dalam kepanasan. ta guna betoi lah! grrrr! listening test tu kan kejap jep. so after tu kitorang sambung study even dalam kepanasan. hadoi! then lecturer dah ta dapat nak bertahan. so kitorang balik dalam sejam awal lah. bas takde pulak dah. call lah kereta sapu kan. muka pacek tu bafak garang lah. dah lah bawak laju gila. serius kitorang dah kecut perut kat belakang. waktu nak berhenti bole pulak pacek tu brek mengejut. sabau jep lah. then aku tanya lah berapa kena bayar. sekali pacek tu jawab, suara halus dah. nasib aku sempat tahan gelak. bila pacek tu dah blah, terkekek kekek kitorang gelak. untung ta sampai berguling guling tengah jalan tu. gila lah! muka jep ganas, tapi suara, halusss jep. kahkahkah :D

 ketika di bilik karaoke malam semalam.
3 orang = 12 lagu. puasss!
melepaskan tension bersama mas and aten.

p/s: melalak done. bila lagi nak memboling pulak? ngenggg ^___^

what's wrong with me?

aku ta tau nape dengan aku hari ni. umi tegur muka aku pucat. budak group aku tegur muka aku muka ngantuk padahal aku ta ngantuk langsung waktu tu. budak tu kata maybe sebab aku ta make up kot. then umi kata bukanlah, reen mana pernah make up. umi sangat mengetahui ye. hehehe.

then roomate aku tanya kenapa dengan aku hari ni. ada problem ke, kalau ada problem luahkan jep, jangan lah pendam sorang sorang. problem? entahlah weyh. rasanye macam takde. roomate aku kata selalu aku ceria, ni diam jep. seriusly benda tu jadi secara automatik. secara tiba tiba aku lebih selesa berdiam diri.  maaf lah roomate coz ta melayan kamu ye. macam macam kau cerita, macam macam kau tanya, tapi aku hanya diam jep. ta pun aku jawab sepatah dengan suara perlahan. kau ta buad pape salah pun dengan aku babe. just aku prefer mengadap laptop and berdiam diri skang ni. maaf coz ta layan karenah kau. bukan aku ta suka kau, tapi aku yg teruk. ta tau kenapa dengan diri aku. kenapa entah aku bole jadi macam ni.

tadi izah dengan mas ajak aku makan. mula mula aku ok jep then aku ta nak pulak. sebelum diorang nak p kafe tadi diorang tanya lagi. sampai masa diorang dah sampai kafe, izah still call aku tanya nak makan apa. dye nak tolong tapau kan. aku cakap lah kalau aku nak makan nanti after meeting aku order lah sendiri. izah cakap biarlah dye beli kan. aku cakap takpe lah ta nak lah. then izah tanya aku marah diorang ke. tengok reen! apa kau dah buad! diorang ta bersalah pun. ta pasal pasal diorang rasa bersalah lak. maaflah korang kalau aku buad korang rasa bersalah and menyusahkan korang. aku ta marah korang pun. korang ta buad salah pape pun kat aku lah. sorry coz buad korang semua risau ye. mood aku ni ada kaitan dengan bulan april ke? hmmm...entah lah.

kenapa aku teruk sangat ni! kelas banyak ponteng! dalam sehari just 1 kelas jep yg aku attend. tiba tiba aku selalu tidur awal. padahal sebelum ni ta pernah pernah aku tidur awal except kalau aku demam. assigment malas gila aku buad. dah seminggu aku ta sentuh pape assigment pun. skang yg ketara aku banyak diam kan diri. dah ta memekak sangat macam dulu. sampai membe membe yg rapat dengan aku wondering kenapa dengan aku. sorry ye korang. aku cuba kembali ceria and kepoh macam dulu ye. hehehe. ^___^

mahu date dengan Bruno Mars


walawey, BRUNO MARS nak datang malaysia lah jumpa aku. dye cakap dye rindu aku. nak tau sebab utama dye nak jumpa aku? ce hangpa tengok date tu betui betui. actually 10 april ni birthday aku. so dye kata nak mai celebrate birthday aku together. dye siap booking putra world trade centre lagi untuk buad special party untuk aku. jangan main main. jeles ta? jeles ta? kahkahkah. ok, tadi tu semua aku geybang jep!

untung aku masih sedar siapa diri aku kan. jangan kata bruno mars tu nak rindu, kenai pun dak. hadoi! but kalau betul lah jadi macam apa aku cakap tadi mesti ia merupakan present birthday yg terbaik pernah aku dapat weyh. hahaha. ok apple, stop dreaming! 

serius aku nak p date dengan bruno mars 10 april nanti. tapi, tapi, tapi, manalah nak dapat kan. tiket pun sudah sold out. dah lah ada kuliah hari tu nanti. nak ponteng ta boleh, maklum lah orang rajin macam aku ni dah banyak sangat ponteng kelas. silap silap bole kena bar. ta ke sia sia jep kena repeat nanti. =.='

weyh ada ta sesiapa yg baik hati kat sini nak bawak aku p sana as my birthday present? aku nak p weyh! serius! bole nampak ta muka serius aku ni? hehehe. serius terharu gila babeng kalau ada orang yg bawak aku p sana. but harapan akan tinggal harapan jep lah. memang ta lah tetiba datang seorang yg sangat pemurah hati datang ambik aku kat uum ni pastu bawak aku p date dengan bruno mars. then hantar aku balik uum dengan selamatnye and tepat pada masanye.ko ingat ni kisah fairytale hape! 

aku kena terima hakikat yg birthday aku this year ta kan jadi sehappening and sewonderful last year. se hai pening ada kemungkinan lah kot. mungkin jugak hari tersebut nanti akan jadi hari yg menyedihkan untuk aku. selalunye aku akan tunggu orang paling special jadi orang yg 1st wish tepat jam 12 pagi. this year aku ta mengharap wish dari sesiapa pun. just i hope jangan lah buad aku sedih on that day. hmmm.