Followers

menjelang 20 tahun

hye aweks and balaks ;) 10 april yg lalu bersamaan hari ahad merupakan hari penting aku. iaitu ulang tahun hari aku di beranak kan. 1st of all, i would like to say a lot of tengs to those yg dah wish ta kira dengan apa cara pun sama ada menempek di wall fb, text melalui nset, call no aku, mahu pun wish face to face secara langsung. aku really really appreciate it. tengs guys! love korang tight tight <3 muahhhhh!

pada awalnya aku tengok ramai yg wish so aku became happy gak especially bila dapat text dari sumone kan. then aku jadi sedih coz waktu tu aku rasa beza gila birthday aku this year compare to previous year. last year macam meriah sangat sangat. rasa macam hari tu aku yg punya. semua budak aras aku buad surprise untuk celebrate birthday aku kat matrik dulu. habis basah kuyup plus berbedak kan tepung dengan menggigil kesejukkannya. pastu mereka sediakan kek, air sarsi, makan makan like sosej, ball, etc. then kitorang mandi beramai ramai secara berjemaah macam berpesta dah toilet tu. mereka kat sini lak diam jep macam takde pape plus ta wish pun kat aku. but nevermind lah. yg paling aku terasa berkaitan dengan sumone. last year dye wish kat aku tepat pukul 12 tengah malam siap nyanyi nyanyi lagi then lama kitorang gayut siap bagi aku teddy bear as my birthday's present. this year he still wish but just said happy birthday. no more nyanyian. tu pun kitorang rasa macam awkward. serius sedih sangat. but ok lah tu kan at least he wish jugak. aku expect dye ta ingat birthday aku dah or kalau dye ingat pun, dye ta kan wish. tu yg buad aku happy bila dye wish kat aku. but bila aku kenangkan perbezaan dye last year and this year, menitis jugak lah air mata aku.

ouh pagi birthday aku tu ada kelas finance. aku ponteng! then pukul 2 pm lak ada kelas hubungan etnik. aku dah naik bas pun sampai ke dewan kuliah pukul 2.30 pm. aku, mas and umi dah nak bukak pun pintu dewan kuliah tu untuk masuk. at last kitorang ta jadi nak masuk. then kitorang p lego beli aiskrim. makanlah kitorang kat kerusi panjang luar dewan kuliah tu. tunggu situ sampai habis kelas tu. then bila depa tengah sibuk keluar dari kuliah, kitorang masuk dewan kuliah tu. dengan muka ta bersalah aku mintak lecturer attendance then dah sign attendance terus blah. conclusionnya, aku ta masuk mana mana kelas pun hari tu. sila cakap syabas. hahaha.

malam tu, aku, izah, mas, teha and peng p makan together kat kafe. then mas dengan izah mintak nak naik dulu, ta tunggu pun aku habis makan. mas kata dye ta sihat. izah pulak kata ada assigment ke hape tah yg nak disiapkan cepat. tinggallah aku, teha dengan peng. waktu kitorang balik, izah ada kat tangga nak naik ke blok tu. dye macam tengah cakap kat telefon jep aku tengok. then tetiba izah baling sumtin kat kepala aku. perghhh...serius sakit kot. then aku pun pusing lah belakang. pastu diorang baling benda yg sama lagi kat aku. bau telur bhai. siot betul lah baling telur kat aku sampai terduduk aku kesakitan. pastu diorang baling tepung lak siap tuang tepung atas kepala aku. aku pun bangun lah nak baling kat depa balik. sepantas kilat depa lari masuk bilik. teha pulak lari ke arah kafe. aku punyalah kejar teha. then dah dye p kafe ta kan aku nak kejar gak kan. malu bhai. dah lah ramai orang. keadaan aku lak waktu tu dah macam buah kundur putihnya plus telur yg busuk lagi. adoyai. puas aku ketuk pintu suruh depa yg lain bukak pintu bilik. kemain berkurung diri ta nak bukak pintu. sampai aku suruh pah tolong panggil pun diorang ta nak. sanggup tu bayar duit melalui bawah pintu jep. hadoi! at last aku taburkan jep tepung atas kasut mereka. ta dapat orang, kasut pun bole. give up aku tunggu mareka. better aku p mandi jep. 

dah mandi wangi wangi tu, aku pun nak masuk bilik aku, tengok tengok depa kunci lak. bila depa bukak pintu, bilik gelap hanya di terangi cahaya lilin kek. depa pun nyanyi lagu happy birthday then suruh aku tiup lilin. mak aihhh...dah lah aku tengah seksi meksi berkemban. malu mak! so aku segera lah pakai baju risau depa tergoda lak dengan aku kan. haha. then potong kek semua. guess what? kek tu kek favourite aku ouh, tiramisu! yummy yummy. sedap gila weyh. silalah terliur. then depa p calit krim kek kat aku lak. tidakkk! aku dapat calit kat muka mas. padan muka! haha. bila aku nak calit kat umi, dye dah lari dulu. aku kejar lah. umi lari kaki ayam je kot. then aku nampak mas datang  dengan krim kek nya konon nak tolong aku calit kat umi. ingat aku ta tau helah beliau, aku pun angkat kaki cabut dulu. nyaris nak sampai ke kafe dah. tapi aku lari patah balik coz malu lah kat kafe kan ramai orang.  neway, tengs to mira, mas, izah, teha, peng, sa, umi, amy, mimi and pah yg sudi turut bersama celebrate birthday aku. sayang korang lahhh!


pagi esoknya, kak amim tanya aku, best reen kena telur. hehehe. mana tah kak amim tau. pelik gak aku. petang tu lak waktu kat kafe, ainor panggil aku birthday girl. pastu dye suruh datang kafe malam nanti, dye nak belanja french fries. malam tu habis meeting dalam kul 12 am tu, aku pun pegi lah kafe jumpa ainor. then ainor kata 'sorry lah, french fries dah habislah. aku tunggu gak, manalah birthday girl ni ta datang datang'. takde rezeki aku lah pulak. then ainor ajak aku makan nugget sama sama dengan dye. waktu nak makan tu ainor nyanyi lagu birthday kat aku. tengs ainor! this year kau jep lah laki yg nyanyi lagu birthday untuk aku. terharu aku weyh! then kitorang borak borak lah. ainor cerita pasal tuttt...haha. then hafiz and mas lak datang kat kedai ainor tu. pastu aku pun cakap lah kat ainor yg aku nak balik lah. weyh ainor, aku ta sangka ko seorang senior and kawan yg sangat baik. walaupun kita baru jep kenal, ko tetap belanja sempena birthday aku. 

at last happy ending gak. tengs korang semua yg telah menggembirakan aku. tahniah coz surprise korang sangat menjadi. aku ta bajet pun akan terkena. terkejut gila aku. masa bila tah korang p beli kek. susah susah jep habiskan duit untuk aku. hishhh...malulah! hahaha. sumpah aku ta kan lupakan kenangan kita sampai bila bila. aku rasa sangat beruntung dapat kawan sebaik korang. pape pun terjadi hope persahabatan kita kekal sampai bila bila. korang lah suka duka aku kat sini. tengs again guys! heart korang <3


6 comments:

CWL wanie LovelA said...

hapy bthday yunk

MisApple said...

tengs dear :)

juliet. said...

Happy birthday to you! May Allah bless u MisApple! :)

bedpet said...

yeah2! reen dah tua. boleh panggil ahkak reen lepas ni. hikhikhik

MisApple said...

@juliet:
tengs juliet :)

MisApple said...

@bedpet:
ceittt...lahir sama taun lagi mau pgil akak ka ?