Followers

Terkurung luar bilik

jam menunjukkan pukul 3.45 am. sedang aku asyik mengelamun memikirkan someone yg pernah bertakhta di hati tisu ini.


"reen, dah tidur ke?"


perghhh...suara sumbang siapa tu? kacau daun betul! baru nak sengih sengih macam kera, flashback kenangan terindah zaman belasan tahun aku dulu. *baru masuk 20 tahun dah berlagak macam dewasa sangat* lalu aku memandang roomate aku yg tersenyum menggoda. nasib muka beliau cun. auwww~ damn! aku straight lagi lah bhai. 


"reen, teman aku pegi toilet"


aku tersengih sumbang, lalu bangun membontoti langkah roomate ku. untung dapat roomate prihatin macam aku tau. dudes, siapa yg volunteer nak jadi roomate aku lepas ni? HAHAHA *evil laugh* ok, jauh melencong sudah. back to the topic.

after buad apa yg patut kat toilet tu. ehem ehem. ngehehe. hey loser, don't think dirty lah! dah nak masuk bilik tu roomate aku cakap "reen nape pintu ta bole bukak ni". woi, ta payah nak melawak pepagi buta lah. aku nak sambung lamunan aku yg terencat tadi tu. aku pun pulas lah tombol pintu bilik.

damn! sial lah! dah lah aku p toilet sehelai sepinggang ni. dah lah riri aku pun ada dalam bilik. cilaka punya pintu! kau derhaka ye dengan aku! aku pun ketuk pintu bilik depan and bilik sebelah, cuba meminta bantuan dari mereka. aku ambik dawai kat bilik depan aku, dengan bajet seperti seorang pro cuba membuka pintu menggunakan dawai tadi. ya, aku memang seorang pro, PEROSAK! haram betullah. taktik macam aku selalu tengok kat tb tu ta menjadi pulak. 

at last mereka suruh aku dengan roomate aku tidur jep kat bilik depan. tunggu lah sampai office bukak, mintak kunci spare.  dengan muka pasrah aku tengok jam pun dah pukul 4 lebih. tengah landing kat katil membe aku, perut lak rasa memulas mulas. nak kata panggilan alam, ta jugak. now i'm suffering.

serius aku ta bole tidur tanpa bantal peluk. dah tumpang bilik orang tu paham paham jep lah bantal peluk not provided. tambah pulak dengan sakit perut. WTH! memang ta tidur jugak aku sampai dapat balik bilik. perghhh...jeles aku tengok depa ni bole tidur lena. aku hanya mampu borrow lappy pah ni untuk update blog. untung aku takde kelas esok. but how bout plan aku nak merayau sekitar alor setar esok. dah lah tidur amat penting untuk aku. silap silap aku cancel jep lah plan pagi esok. hehehe.

what a bad day! eyh, today is tuesday right? mungkin hari selasa telah menjadi bad day aku since aku baca blog  AWEK CHUCK TAYLOR? wah...hebat betul influence writer tu sampai bad day beliau pun dah jadi bad day aku. grrrr! it's 5.50 am but i'm still suffering stomachache. shit!



5 comments:

Feza said...

aku ngn hanan pun penah jd camnie, nsib baik dpt gak kunci spare dr jkps. masa tu da pukul 3 pagi gak la

MisApple said...

ouh ye ke?
aku ambik kunci spare kat office jep esoknye.

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 sini^^ nice blog :)
rajin2 lawat saya @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ arigatou~

cik misteriusha said...

haha cian awek sy ni
best x dok bilik org?
but nceb baek x kne tdo kat kaki lima jek...mau meraung stu asrama kot

MisApple said...

@cik misteriusha:
tau takpe .
next time p toilet pun kena bawak kunci .
HAHA .