Followers

sayang ayah!

Assalamualaikum wbt

skang ni aku dah kurang makan. ada jep benda yang membuadkan aku takde selera. bila aku keluar dari bilik aku, tok selalu tegur yang aku ta makan nasi lagi. sometime aku p jugak makan sikit after kena tegur tu. sometime aku hanya senyum then aku minum air jep. yang pasti setiap hari ahad, isnin and rabu aku akan tunggu ayah bawak balik makanan yang ayah beli kat pasar malam. ada sekali emak tegur aku. katanya kang gastrik aku dulu datang balik pulak. ouh, aku benci gastrik! but hari ni perut aku dah mula rasa seperti di renjis asid. pastu aku tengok ayah beli satay. aku pun makan lah. then again ada orang fitnah aku. depan ayah aku pulak tu. terus aku stop makan then masuk bilik. teringat pulak pesanan ayah angkat aku yang sebenarnya minda kita yang control everything. so mind aku kata perut aku ta sakit. but i really really hope aku ta kan pernah kena gastrik lagi after this.

bila dah jadi macam ni, aku selalu ingat kata kata ayah aku. 'adik sabar jep. adik beralah jep lah. dulu ayah pun macam tu. ayah selalu beralah.' ye, aku akui yang ayah aku memang penyabar. aku hope aku dapat mewarisi kesabaran ayah aku. tapi bila makin melampau lampau orang kenakan aku, aku memang susah nak bersabar. mungkin sebab tu jugak ayah paling rapat dengan aku. mesti ayah dapat memahami perasaan aku sikit sebab ayah pun pernah berada di tempat aku dulu.

oleh sebab ayah aku ni penyabar and susah nak marah orang, sekali bila dye meletup semua orang takut ouh. tok dengan arwah che (atok) aku takut kot dengan ayah aku. tapi ayah aku bukan jenis marah melulu, ayah akan marah bila dah melampau sangat jep. bila fikir balik, aku banyak sangat sangat bergantung pada ayah. sekarang ni pun ayah dah kurang sihat. ya Allah, Engkau panjangkan lah umur ayahku...amin. aku takut sangat kehilangan ayah. aku ta dapat bayangkan apa akan jadi pada aku kalau ayah dah takde. ayah...adik sayang ayah! ayah jangan tinggalkan adik ye. i love you more and more, ayah.



notakeyboardsoso: bosannya bila musim sekolah. adik adik aku p sekolah, takde siapa yang aku nak buli. hari tu acik (adik aku yang tadika) bagi aku banyak banyak coklat yang dye dapat. cadbury pulak tu. eyh, lain kali bagi si acik tu coklat banyak banyak lagi tau. suka suka!



2 comments:

cik misteriusha said...

kirim slam kat pacek haliki ye
ckp kt dy hepi belated father's day

MisApple said...

ouh, ok2.