Followers

melepak di dataran

hye peeps!

selamat berpuasa :) semalam punya semalam kan ada pulak membe aku yg merajuk dengan aku sebab aku ta nak lepak mcd. haih...ngada lebih lah! untuk ambik hati membe aku ni, aku cakap kat dye yang next time aku join. so malam semalam dye ajak lah aku lepak dataran. malas pulak aku nak keluar. aku just fikir aku ta nak jadi orang yang cakap ta serupa bikin jep. lagipun membe aku tu dah mula sentap kot. aku pun join jep lah. tengok tengok aku sorang jep perempuan. diorang pulak buad perangai &*$%#@! saja takut takut kan. pembuli besar betul!

after park kereta, kitorang jalan lah nak pergi uptown, waktu lalu depan budak budak laki yang tengah melepak kat situ nazwan pesan "weyh jaga ros". pastu bashi cakap "ye, aku jaga ros ni". serius aku jadi cuak weyh. hey baru aku tau tentang kewujudan ladies uptown ipoh. haha. p jalan jalan sana jap. gebang malam lagi banyak barang kot. megat pulak sibuk dengan survey harga kueh raya dye tu. nak buad bisnes konon. then kitorang snap pic kat dataran. test DSLR baru bashi. haha. as usual nazwan nak gambar dye jep yang penuh. then kitorang lepak minum. bukan senang nazwan nak belanja kan. bashi cakap ada membe dye nak buad photoshoot. membe dye suruh cari perempuan jadi macam model lah konon. pastu nazwan suruh bashi ambik aku. bashi cakap lah bashi ingat memang nak ambik aku dengan miza. haha.

then kitorang balik. actually kalau ikutkan diorang ta nak balik lagi tapi oleh sebab diorang utamakan aku so kena lah balik awal. aku pun dah pesan kalau nak aku ikut kena balik awal. haha. dalam kul 12.30 am tu dah gerak balik. on the way balik tu bila lalu kawasan bapok nazwan slow kan kereta. pastu mata diorang jangan cakap lah melilau cari bapok then bising "mana bapok weyh?" pastu diorang tunjuk bapok bapok kat aku. wow! bulan puasa ni pun ramai bapok berkeliaran cari customer. serius bapok bapok tu cun. aku ingat perempuan betul lah. megat kata bapok kawasan ni semua dah buad operation. bapok kat situ high class 1 malam RM70. bapok kat polo tu pulak low class, RM15 jep. then diorang mula takutkan aku. "kau ta takut ke keluar dengan kitorang ni? depan sana tu ada hotel." bapaklah buad aku cuak! nasib baik diorang main main jep. at last diorang hantar aku balik rumah dengan selamat :)

ok lah, nak tidur! langsung ta tidur lagi ni dari semalam. kul 9 am nanti nak keluar lagi dengan diorang. aku nak beli gitar. hehe. nite semua!





6 comments:

Dean di bloger said...

bapok bapok ipoh high class.hahaha

♥ Nazratul Hidayu ♥ said...

hebat la kau, jalan2 kat ipoh lewat malam, new experience kot !

♥ Nazratul Hidayu ♥ said...
This comment has been removed by the author.
MisApple said...

@dean:
haha. kat kedah ada ke?

MisApple said...

@dean:
haha. kat kedah ada ke?

MisApple said...

@nazrztul:
ipoh waktu pagi dengan malam mana nak sama weyh.