Followers

RINDU

malam ni waktu aku tengah godek godek lappy aku, aku nampak video PLKN aku. then aku pun play video tu. serious aku rindu gila life kat sana. aku replay video tu banyak kali tanpa jemu, serious!


malam ni jugak tengah aku khusyuk mengadap lappy, aku terima text dari membe aku. panjang berjela text tu, serious! aku speechless kot after baca text tu. aku tak tau nak reply macam mana. so aku letak dulu handset aku kat tepi. tak lama lepas tu ada lagi 1 text masuk. aku pun baca. kali ni dari membe aku yang lain. aku letak balik handset aku tanpa reply. aku still play video tu berulang kali. mata aku menumpukan sepenuh perhatian pada video tu. tangan aku menyentuh skrin lappy seolah-olah aku dapat sentuh mereka yang lain. rindu aku pada mereka kat PLKN dulu semakin menggila.

kemudian aku ambik handset aku then reply kedua-dua text yang aku terima tadi. aku sambung tengok video tu lagi. otak aku ligat mengingat kenangan silam. waktu dalam PLKN aku takde pun serabut dengan masalah luar. i mean masalah bf, masalah pelajaran, masalah family. habis sangat pun masalah dalam kem je. masalah gaduh dengan kompeni lain, masalah dobi tak bersih, masalah ada budak dorm busuk. pendek kata simple punya masalah lah. tipulah andai kata tak teringat langsung dengan life kat luar tu kan. ada jugaklah teringat kat family, ex-bf semua tu. tapi sekejap je aku akan ingat pasal semua masalah tu. then macam terlalu busy nak ingat pasal dunia luar. nak pulak membe-membe sentiasa ada di sisi. indahnya life dalam kem tu. even hanya 3 bulan je kat sana tapi terlalu banyak kenangan indah yang telah tercipta, serious!

berbalik pada text yang aku terima tu. actually dua-dua text tu dari membe laki yang aku dah anggap macam kawan baik aku. dengan diorang lah yang aku selalu text and call kebelakangan ni. dah tu dua-dua text tu pulak pasal luahan perasaan diorang yang tengah rindu pada ex-gf diorang. sejujurnya aku tak reti nak advice diorang and buat diorang rasa comfort and tenang. but at least aku try jugak kan. aku tak tau nak tolong diorang macam mana. aku tau diorang sedih. aku pun pernah rasa apa yang diorang rasa. guys, aku tau korang kuat. korang mampu atasi perasaan korang kan? sorry tak dapat happy kan you guys.



Happy Bornday Mr Hacks

21 OKTOBER 2011

hari ni genaplah usia mr hacks 20 tahun. jadi di sini aku nak ucapkan
.
.
.
.
.
SELAMAT HARI LAHIR
HAPPY BIRTHDAY
SHENGRI KUAILE

di kesempatan ini aku doakan semoga engkau dirahmati Allah, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia hingga ke akhir hayat dan berjaya dunia akhirat. ok enough.

tahun ni aku dah tak berpeluang untuk wish secara live pada kau. dah dekat setahun kita lost contact. aku pun takde usaha nak contact kau balik. tapi bukan sebab aku lupakan kau. sebab aku rasa itulah yang terbaik untuk kita. aku harap kau faham.

"FIRST CRUSH IS MEMORABLE. FIRST LOVE IS UNFORGETABLE"

masih aku ingat lagi last time kita contact. waktu tu 21 Oktober 2010 iaitu hari lahir kau yang ke-19. mula-mula aku ingat aku tak kan dapat wish birthday kau. terdetik pulak hati aku nak on nombor maxis yang dah jarang sangat aku on. tengah teringat kat kau, tiba-tiba handset no maxis tu berbunyi. aku tengok nombor tak kenal call and nombor tu macam nombor perak. so aku pun answer je lah. kemudian suara kau terus menerpa gegendang telinga aku. hati aku tertanya "am i dreaming? is it true what i'm hearing?". tapi aku tetap tanya "siapa ni?" kat kau time tu. memanglah aku dah cam suara kau tapi aku risau gak kalau salah orang. nanti buat malu je. bila kau suruh aku teka siapa kau, dengan ragu-ragu aku sebut nama kau. sebaik sahaja kau mengaku yang kau mr hacks hati dah berbunga setaman. macam tau-tau je yang aku tengah teringat kat kau. then aku terus wish happy birthday pada kau. kau macam terharu sebab tak sangka yang aku masih ingat tarikh lahir kau. seriously aku tak pernah lupa segalanya tentang kau. mana mungkin untuk aku lupakan orang yang mengajar aku erti CINTA. mana mungkin aku lupakan orang pertama yang melayan aku umpama princessnya.

sejak dari tu aku mula text balik dengan kau. oleh sebab aku selalu pakai nombor celcom, kau sanggup pergi beli simkad celcom baru untuk contact aku. aku cuma harapkan yang aku boleh menjadi best friend kau. tapi aku tak sangka yang kau akan mintak couple dengan aku lagi. aku tak berniat nak kecewakan kau tapi aku tak nak hanya bagi harapan palsu pada kau. mula-mula aku tolak dengan cara baik tapi kau terus memujuk lalu aku berterus terang yang tiada lagi cinta aku untuk kau. kemudian kau mengundur diri. aku dah agak yang kau tak akan contact aku lagi setelah aku reject kau. aku dah faham sangat perangai kau ni sebab sebelum ni pun aku pernah reject kau jugak and you do the same thing. tapi aku tak sangka yang kau terus tak gunakan nombor celcom baru kau lagi lepas tu. means kau beli nombor tu memang semata-mata untuk contact aku je. aku mintak maaf. aku tau kau dah banyak berkorban untuk aku. waktu aku study kat melaka, kau sanggup dari perak datang ke melaka untuk pujuk aku. kemudian bila kau tau aku sambung belajar kat uum, kau nak datang uum jumpa aku padahal kau boleh je tunggu aku balik ipoh baru jumpa. tapi aku yang larang kau datang sini. aku tak nak terus menyusahkan kau lagi. lagipun kalau aku tengok muka kau nanti, percentage untuk aku lembut hati dan terima kau sangat tinggi. kalau aku tak halang kau datang sini, confirm kau dah sampai.

aku rasa mesti kau tak faham kenapa aku tak boleh terima kau kembali tapi percayalah aku buat ni semua untuk kebaikan kita jugak. kau ada life kau sendiri, begitu jugak aku. walaupun kau tak akan jumpa wanita seperti aku tapi kau akan jumpa wanita yang lebih baik dari aku. ketahuilah yang aku tak pernah membenci kau. sampai sekarang setiap kali aku lalu tempat-tempat kita date dulu, aku terus teringat pada kau. mungkin aku masih sayang kau tapi cinta aku pada kau dah mati satu masa dulu. bukan salah kau sahaja dan bukan juga salah aku sahaja tapi salah kita berdua. 




aku harap kau tak akan lupakan aku seperti mana aku tak pernah lupakan kau. terlalu banyak memori indah yang telah kita cipta bersama. terlalu banyak pahit manis yang telah kita telan. terlalu banyak dugaan dan halangan yang telah kita tempuh. terlalu banyak suka duka telah kita lakarkan. aku sejarah kau dan kau sejarah aku. thanks MR HACKS for bring happiness in my life even just a while. thanks my FIRST LOVE :)