Followers

a better muslim

"kau kena buang semua skinny kau tu"
"reen dah tak boleh la pakai skinny lagi"

ouchmemang susah nak tinggalkan skinny tu. jeans yg aku adsemua skinny kot.


'ala reen tak mati pun kalau tak pakai skinny. beli jeans baru la wei'-kata hati baik gua


memang susah nak berubah but to be a better muslim, i have to change! insyaAllah i can do it!


"kau slow-slow la. ubah dalaman dulu."


TO BE A BETTER MUSLIM-ini target gua, insyaAllah.


"kalau orang yg ada terlintas untuk berubah tapi masih belum berubasedikit pun, lama-kelamaan hati dia akan menjadgelap."


"reen pernah buat solat sunat taubat?"
"belum lagi. reen ingat nak tunggu betul-betul bersedia. tak nak la dah taubat tapi buat lagi perangai lama."
"macam mana kalau reen mati sebelum bertaubat?"


gulppp! ye betul tu. rupanya selama ni mindset aku salahsampai bila aku nak tunggu bersedia? sampai dah mati?


"a man whdecides to change on 12th hour dies on 11th"

thanks friend for remind me. thanks Hlovate for all thosgreat novel. thanks Allah :))