Followers

Nota untuk dia

Dude, kau kat mana? Aku dah buntu tak tau kat mana lagi nak cari kau. 
Banyak benda aku nak cerita dengan kau, 7 hari 7 malam pun tak kan habis cerita. Tapi aku nak dengar cerita kau dulu. Cerita kau buat aku appreciate life aku, buat aku sedar yang ada orang lagi teruk dugaannya. 
Dude, dah lama aku tak dengar kau nyanyi live. Aku hanya mampu play video nyanyian kau yang pernah kau bagi kat aku dulu. Tapi aku tak puas la tengok video tu, pendek. 
Kau ok? How’s your life? Take care dude.

HACKS

Malam ni mood emo gua datang.

“Ang nak hadap ngat cite HACKS tu kan. Haaa…ambik ang dah emo tak tentu pasai” kahkahkah.

Bai, citenye memang sedih bai! Ok, mungkin gua terlebih hayati kot.

Tapi watak Mukhlis tu. Die la punca! Punca gua emo!

Mukhlis- sanggup berkorban asalkan orang yg die sayang bahagia. Sometimes die hanya pura-pura happy. Die nak berbakti.

Tapi style Mukhlis tu betul-betul remind kan gua pada someone- my MR HACKS

Actually gua hope yg gua boleh kamceng sebagai membe Mr Hacks gua tu. Tapi die tak boleh kan, maka apa daya gua.

Lelaki gunakan istilah berkawan sebagai pembuka kepada setiap hubungan yg lebih serius tapi perempuan gunakan istilah berkawan untuk memutuskan sesuatu ikatan. (Mukhlis, 2012)

Mungkin Mr Hacks ingat gua maksudkan macam yg Mukhlis cakap dalam filem ni.

Memang tak lah wey! Aku serius la nak jadi membe kau, looser! Mana ada orang yg akan bagi aku cekelat hacks setiap kali keluar lepak selain kau wey. Aku rindu nak tengok kau buat keje gile. Kau kan bengong. Sejujurnye aku berharap sangat yg aku akan ternampak kau tapi kau tak perasan aku pun sebab aku nak perhatikan kau dari jauh. Nak tengok sama ada kau dah berubah or masih bengong macam dulu. lalala~